wel-of-geen-wasmachine-in-de-badkamer

Veel mensen die hun woning praktisch willen inrichten vinden het maar een lastige keuze: moet ik nu wel of geen wasmachine in de badkamer neerzetten? Doet een wasmachine in de badkamer aansluiten geen afbreuk aan de moderne interieur look van de badruimte? Kun je nog wel een ligbad kiezen als je de wasmachine in de badkamer neerzet? En een wasmachine in vochtige ruimte plaatsen, is dat wel een verstandig idee? De antwoorden op deze vragen over wel of geen wasmachine in de badkamer neerzetten, lees je in dit handige blogartikel.

wasmachine-in-de-badkamer-aansluiten

Kan ik beter wel of geen wasmachine in de badkamer neerzetten?

Is een wasmachine in de badkamer aansluiten wel een slimme actie. Het antwoord op die vraag is: jazeker kan dat! Maar dan is het wel belangrijk dat je voldoende veiligheidsmaatregelen neemt, want een veilige badkamer is prioriteit nummer één. Een wasmachine in vochtige ruimte brengt het gevaar met zich mee van elektrocutie. De wasmachine verbergen op een vochtvrije plek is daarom belangrijk, evenals het plaatsen van een trekschakelaar. De schakelaar moet op zijn minst drie aders hebben en in zone 3 zitten. De minimale hoogte waarop de schakelaar. Moet zitten is 2,25 meter. Ook is het nodig dat de wasmachine op zijn minst 60 centimeter verwijderd is van het bad, de douchecabine en de wastafel. Cruciaal is dat de drie bedrading en correct worden aangesloten op de wasmachinestekker. Let hier goed op. Vergeet verder, als je toch bezig bent, niet om voor een moderne interieur look ook een fraai ligbad kiezen te gaan.

wasmachine-verbergen

Vergeet een veilige afvoer niet

De wasmachine verbergen in de badkamer is dus niet per se nodig, als de aansluiting maar veilig is en goed is geïnstalleerd. Verder moet je je realiseren dat als de wasmachine gaat lekken, je direct een probleem hebt. Natuurlijk heb je een afvoerput in de douche, maar deze is dan onvoldoende om al het water af te voeren. Je ’t gevolg bij lekkage zal zijn dat de verdieping van de badkamer onderloopt en er een enorme waterstroom bij het trapgat ontstaat, naar beneden toe. Om deze reden is het aan te raden om een stevige waterbak onder de wasmachine neer te zetten. Ook een waterslot aan de wasmachine bevestigen voorkomt de ellende van overstromen water. Enkele jaren geleden moest een waterslot nog apart gemonteerd worden, maar koop je vandaag de dag een nieuwe wasmachine, dan zit er vrijwel altijd standaard een waterslot op.