shutters

In veel woningen in Nederland hangen gordijnen voor de ramen. Indien jij recent de inrichting van jouw woning hebt aangepakt, vind je mogelijk dat gordijnen hier niet bij passen. Ga in dat geval op zoek naar nieuwe raamdecoratie. Je kunt opnieuw naar gordijnen kijken, maar kijk ook eens naar blinds. Mogelijk ben je niet bekend met deze raamdecoratie. In dat geval neem je blinds misschien niet eens in overweging. Zonde, want deze raamdecoratie heeft behoorlijk wat voordelen. Om jou te overtuigen, zetten we hier 3 redenen om voor blinds te kiezen op een rijtje.

1. Je bepaalt zelf inkijk en lichtinval

Met blinds voor jouw ramen bepaal je zelf de hoeveelheid inkijk en lichtinval. Dit is direct een groot voordeel van deze raamdecoratie ten opzichte van gordijnen. Gordijnen kun je namelijk alleen openen of sluiten. Blinds bestaan echter uit meerdere horizontale lamellen. De afstand tussen de lamellen onderling regel je zelf. Je kunt ze helemaal openen of sluiten, maar ook half openen. Wil je veel licht in huis? Dan open je de lamellen van de blinds zo ver mogelijk. Deze raamdecoratie is echter ook ideaal om de inkijk van buitenaf te beperken. Door ze helemaal of gedeeltelijk dicht te draaien, is het niet of nauwelijks meer mogelijk naar binnen te kijken.

2. Talloze mogelijkheden

Wie voor blinds kiest als raamdecoratie ontdekt al snel dat er talloze mogelijkheden zijn. Dit valt bijvoorbeeld op wanneer we naar de blinds van Van Eyck shutters kijken. In het assortiment van deze aanbieder komen we deze raamdecoratie in allerlei verschillende kleuren tegen. Hier houdt het echter niet bij op, want Van Eyck vervaardigt blinds uit verschillende materialen. Zo kun je kiezen uit houten blinds en aluminium blinds. Tot slot bepaal je ook nog eens zelf de breedte van de lamellen.

3. Zowel met als zonder ladderband

Wie aan blinds of jaloezie├źn denkt, denkt al snel aan een ladderband. Dit is vaak een opvallend onderdeel van deze raamdecoratie. Blinds zijn verkrijgbaar met een brede en smalle ladderband. Een brede ladderband is bijvoorbeeld ideaal voor een robuust interieur. Ben je helemaal geen fan van een ladderband? Dan betekent dit niet dat blinds direct afvallen. Nee, wat de blinds van Van Eyck shutters zijn ook verkrijgbaar zonder ladderband. Kortom: voor iedere woning zijn tegenwoordig wel geschikte blinds te vinden.