kies-voor-duurzame-verf

Verf is verkrijgbaar in tal van soorten, varianten en samenstellingen. Vroeger was verf gewoon verf, maar vandaag de dag is er een haast eindeloze keuze. Welke verf kiezen verstandig is, kan dan een lastige vraag worden. Soms steken er nieuwe en vernieuwende verfsoorten de kop op. Een van die soorten is duurzame verf. Duurzame verf is vandaag de dag de beste verf om muren mee te verven. Kies voor duurzame verf en je profiteert van diverse voordelen van deze verfvariant. Maar wat is precies de meerwaarde van duurzame verfsoorten? En welke verf kiezen is verstandig?

Minder schadelijk voor jezelf

Een van de belangrijkste redenen waarom duurzame verf de beste verf om muren mee te verven is, is het feit dat duurzame verf aanzienlijk minder schadelijk is voor de gezondheid. Kies voor duurzame verf als je om je gezondheid geeft. In ‘gewone’ verf zitten namelijk 20 tot wel 60 chemische en zelf giftige stoffen. Tijdens het verven adem je hiervan de lucht in. Je zet natuurlijk de ramen wijd open, maar dat is niet voldoende om de lucht compleet te zuiveren. Sterker nog: de schadelijke stoffen blijven ook als de verf al opgedroogd is, nog een behoorlijke tijd in de lucht aanwezig. ‘Normale’ verf is dus schadelijk. Dit geldt in veel mindere mate voor duurzame verf. Dus kies voor duurzame verf om schadelijke invloeden te voorkomen.

beste-verf-om-muren-mee-te-verven

Beter voor het milieu

Nodeloos te zeggen wellicht, maar als de beste verf om muren mee te verven zijn duurzame verfsoorten ook beter voor het milieu. Duurzame verfvarianten zijn overwegend gemaakt van natuurlijke ingrediënten en daardoor beter afbreekbaar. Maar ook het productieproces rond duurzame verven is milieuvriendelijker. Vaak zijn de producten qua verpakking, transport en dergelijke op een milieuvriendelijker manier te werk gegaan dan bij het maken van gewone, reguliere verfsoorten.

Welke verf kiezen?

Veel mensen denken, instinctief maar onterecht, dat duurzame verf veel duurder is dan standaard verf. Dit kan, maar het prijsverschil valt erg me. Fijn is daarbij dat er diverse merken zijn die veel keuze bieden als het op duurzame verf aankomt. Bekende kwaliteitsmerken zijn er genoeg, zoals Farrow & Ball en Little Greene. Daarnaast is er ook een goed Nederlands verfmerk dat ruim honderd duurzame verfsoorten en -kleuren verkoopt, namelijk Fairf. Er is keuze genoeg, dus kies ook voor duurzaam schilderen!