Bathroom with shaped bathtub

Ben jij één van de velen die nog altijd zweren bij een lekker en comfortabel ligbad? De keuze is groot en misschien zo groot dat het moeilijk wordt om je favoriete keuze ligbad te vinden? Waarmee moet je zoal rekening houden? Er worden elke dag weer nieuwe materialen ontwikkeld, ook in de wereld van de baden. Wij helpen jou in dit artikel alvast op weg. Dit lijstje met soorten ligbaden is niet volledig maar kan voor jou een mooie inspiratiebron zijn. 

Talloze soorten ligbaden

soorten-ligbaden
  • Een smal of een breed bad? Je zou denken dat je voor een kleinere badkamer enkel smalle baden kunt kiezen? Dit is niet helemaal waar. Er bestaan baden die naar het voeteinde toe smaller zijn: een bad met ‘een hoek af’ dus. Deze kun je bijvoorbeeld inpassen in badkamers waar de deur naar binnen draait en waar anders geen bad zou in passen. Zo heb je toch het comfort van een breed bad.
  • Een vrijstaand bad, een bad tegen de muur of een bad in de hoek? Een vrijstaand bad oogt heel stijlvol. Een nadeel is dat je meer ruimte moet voorzien in je badkamer en dat je er niet altijd mooi achter kunt poetsen. Een bad tegen de muur heeft dit probleem niet. Er bestaan baden die met één lange en één korte zijde in de hoek staan, of met de lange zijde tegen de muur en met de drie andere zijden vrij staan, ofwel volledig in de hoek staan.
  • Een bad op pootjes of niet? Een bad op pootjes wordt vaak gekozen voor romantische of landelijke badkamers. Echter is ook hier het nadeel dat je er niet altijd mooi kunt onder poetsen. Als je je bad op pootjes in het midden van je badkamer plaatst, en je kiest vrij hoge poten, dan is dit probleem meteen opgelost.
  • Kleur en uitstraling. Jouw keuze ligbad hangt af van je eigen smaak. Wil je een bad in een kleur en wil je een glanzende of een matte afwerking? Er bestaan zelfs baden in twee kleuren: wit binnenin en zwart aan de buitenkant. Het kan allemaal.

Laat je goed informeren en kies uit de talloze soorten ligbaden precies dat bad dat bij jou past.