vrijstaand-bad-in-de-badkamer

Er is een wereld van inspiratie voor een vrijstaand bad. Zo is dit blog de perfecte plek om inspiratie op te doen voor een vrijstaand bad in de badkamer. Eerder bespraken we al de badkamer en suite, hieronder bespreken we de opties voor een vrijstaand bad in de badkamer en verschillende zaken om op te letten bij het kiezen daarvan.

Welke stijl voor je vrijstaand bad in de badkamer?

Een belangrijk uitgangspunt is om na te denken over welke bad stijl u zoekt. Een eigentijds vrijstaand bad met strakke hoeken en een minimalistische look is een geweldige keuze voor badkamers waar je een cool statement wilt maken, terwijl meer klassieke ontwerpen, zoals de elegante scroll-top, een tijdloze aantrekkingskracht hebben. Veel aspecten van het ontwerp van het bad zijn bepalend voor de stijl, inclusief de vorm en het materiaal, maar u kunt soms een meer traditioneel ontwerp up-to-date maken door de armaturen van het bad te veranderen of door het bad op steunen te plaatsen.

vrijstaand-bad-in-badkamer

VORM

Er zijn veel verschillende vormen van vrijstaand bad beschikbaar en ook is er veel inspiratie voor een vrijstaand bad. De meest populaire zijn vierkant en ovaal, maar het is belangrijk op te merken dat hoe u het bad wilt gebruiken, uw keuze kan beïnvloeden. Ovale baden zijn perfect om achterover te leunen, omdat ze naar uw lichaam zijn gevormd, terwijl vierkante baden beter zijn om te liggen. Aangezien u uw nieuwe bad ongetwijfeld bijna dagelijks wilt gebruiken, is het belangrijk om iets te kiezen dat comfortabel is en geschikt is voor uw stijl van baden.

DIEPTE

Een ander praktisch element om te overwegen is de diepte van het bad, die weer wordt beïnvloed door uw bad stijl. Als u het type bent dat ervan houdt om te wentelen en te genieten van het water, ga dan voor iets dieps. Als u meer een zitter bent, zal een ondieper model het prima doen. U kunt de bad vorm ook meenemen in uw beslissing – een zitter zou baat hebben bij de pantoffel stijl, die aan één kant omhoog komt.

inspiratie-voor-een-vrijstaand-bad

GEBRUIK

Koppels die misschien samen willen baden, moeten het bad met twee uiteinden overwegen, dat weer een comfortabele vorm heeft om tegenaan te leunen in het water. Of kies, om een ​​ander perspectief te bieden, een double-ender, waar u aan weerszijden kunt zitten of liggen – een echt luxe keuze als uw badkamer toevallig uitkijkt over uw tuin of een aantrekkelijk uitzicht.

MATERIAAL

Zet je praktische gedachten opzij – dit is een onderdeel van je bad dat je badkamer van saai tot oogverblindend kan maken, en het is waar je persoonlijke design kant om de hoek komt kijken. Laat uw ruimte echt stralen door een rijk metaal te kiezen zoals koper of roestvrij staal, moderner te gaan met materialen zoals timer of graniet, of blijf bij traditioneel met emaille en porselein.

vrijstaand-bad-badkamer

KLEUR

Net zoals baden niet altijd van porselein zijn, zijn ze ook niet altijd van wit. In feite kunt u een bad krijgen in vrijwel elke gewenste kleur. Gebruik je schema als uitgangspunt – als u bijvoorbeeld van de kuststijl houdt, kies dan voor een bad in een blauwe of aqua-tint. Als uw ontwerp luxueus donker en mannelijk is, waarom zou u dan niet brutaal zijn en voor zwart gaan?

De voordelen van een vrijstaand bad in badkamer samengevat:

Het voor de hand liggende positieve is dat uw bad er ongetwijfeld fantastisch uit zal zien en uw ruimte echt zal verheffen. Het hebben van dit type bad, dat momenteel in de mode is, kan uw badkamer aantrekkelijker maken voor potentiële kopers. U heeft immers een vrijstaand bad in de badkamer. Uw badkamer kan nog meer op maat worden gemaakt met de toevoeging van een vrijstaand bad, dat bijna overal kan worden geplaatst, waardoor de ervaring van baden echt verandert. Nu het vrijstaande bad populairder is dan ooit, zijn er eindeloze stijlen om uit te kiezen, zodat u uw badkamer er op zijn best uit kunt laten zien. Als u het type bent dat om de paar jaar dingen veranderd, is een vrijstaand bad in de badkamer veel gemakkelijker te verplaatsen, omdat het niet is ingebouwd of rondom is betegeld. Om een ​​meer praktische opmerking te maken, is het waarschijnlijk dat uw vrijstaande bad de tand des tijds zal doorstaan, aangezien u zich geen zorgen hoeft te maken over lastige voegen.