dubbele-badkamer-en-suite

Een badkamer en suite is tegenwoordig helemaal de trend. Een badkamer en suite is een slaapkamer en badkamer in één ruimte. Dit is vooral handig als je een kleine badkamer hebt. Je kunt dan de muur tussen je slaapkamer en je badkamer uitbreken en er een prachtige badkamer plaatsen, geheel in de interieurstijl van je slaapkamer. Wil je het helemaal uitgebreid aanpakken, dan kun je ook kiezen voor een badkamer voor je zelf en een badkamer voor je partner. Je creëert dan een dubbele badkamer en suite. Twee badkamers bij je slaapkamer geeft de mogelijkheid voor een badkamer voor hem en badkamer voor haar. Zo deel je toch dezelfde ruimte, maar toch heb je je eigen privacy.

Hoe creëer je een dubbele badkamer en suite?

Het klinkt misschien heel ingewikkeld om twee badkamers te laten bouwen, maar zo moeilijk is het niet. De wijze van baden en douchen tussen mannen en vrouwen verschilt soms nogal. Een vrouw zit vaak lang in bad en gebruikt de badkamer als ontspanningsplek. De man daarentegen, is vaak voor een snelle douche. Dit houdt in dat je zowel bad en douche moet laten samenkomen. Dit kan in één ruimte zijn, maar je kunt ook met een tussenwand werken om zo een badkamer voor hem en badkamer voor haar te creëren. En omdat het een dubbele badkamer en suite is, ben je niet meer afhankelijk van de badkamerruimte alleen, maar kun je ook je slaapkamer erbij betrekken.

De praktische invulling

Rekening houdend met het feit dat de vrouw graag een ligbad wil kun je een vrijstaande ligbad nemen. Met een vrijstaand ligbad heb je vaak geen beperkingen, zodat het ligbad wat verder in de slaapkamer gezet kan worden. In de oorspronkelijke badkamer heb je dan ruimte genoeg om een ruime inloopdouche voor hem te maken. Om toch twee badkamers bij je slaapkamer te creëren kun je tussen de inloopdouche en het vrijstaande ligbad een klein wandje bouwen, waar je twee wastafels tegenaan hangt. Uiteraard kan dit naast elkaar, maar om helemaal het effect van een badkamer voor hem en badkamer voor haar te creëren, kun je ook aan beide zijden van de wand een wastafel bouwen. Zo hebben zowel hij als zij ook een eigen gescheiden wastafel.
Uitgelichte afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/399272323186676103/