bad-douche-combinatie

Wanneer je van plan bent om de badkamer te gaan renoveren of een compleet nieuwe badruimte te gaan ontwerpen, dan is een bad douche combinatie een slimme keuze. Dit in plaats van voor een gewoon ligbad te kiezen. Een groeiend aantal klussers kiest voor deze oplossing bij het verbouwen van de badkamer en deze combinatie van een bad en douche ineen is dan ook een van de grote badkamertrends 2020. Een andere trend, die hiermee gecombineerd kan worden, is het toepassen van de kleur zwart in de badkamer. Maar wat is een bad douche combinatie nu precies? En welke pre’s heeft deze badkamercombinatie, met gebruik van de kleur zwart, allemaal te bieden?

Wat wordt er met een bad douche combinatie bedoeld?

Wil je meedoen met de grootste badkamertrends 2020, dan is kiezen voor een bad douche combinatie aan te raden. Bad douche combinaties zijn feitelijk baden met aan de zijkant of kopkant een douche. Je kunt bij een bad douche combinatie dus staand of zittend in bad een douche nemen. En dat heeft meerdere interessante voordelen te bieden, die je je eigenlijk pas goed realiseert als je zelf een bad douche combinatie in huis hebt.

Voordelen van het combineren van een bad met een douche

Een van de allergrootste voordelen van een bad douche combinatie is het feit dat je met deze installatie veel ruimte bespaart in de badkamer. Veel Nederlandse woningen hebben maar weinig ruimte om een grote badkamer te plaatsen. En dan is deze ruimtebesparende oplossing natuurlijk ideaal om tactisch om te gaan met een kleine badkamer. In de tweede plaats is een gecombineerde bad en douche een stuk voordeliger dan een aparte douche met badkuip. Je hebt namelijk geen aparte douchecabine en dergelijke nodig. En dat scheelt flink in de kosten. Weer een ander voordeel, het derde, is dat je veel keuze hebt qua kleuren. Of je nu zwart in de badkamer wilt, van lichte kleuren houdt of voor felle primaire kleuren gaat: alles is mogelijk! En ten slotte valt er natuurlijk ook veel te kiezen als het gaat om het model bad en douche. Populair is de combinatie van een regendouche of stortdouche met een breed bad.

Zelf plaatsen is niet moeilijk

Wat fijn is aan het installeren van een bad douche combinatie, is dat het plaatsen gemakkelijk is. Je hoeft geen grote vakman te zijn om de douchekraan met kop en de badkuip zelf te plaatsen. Kies daarom ook voor de bad douche combinatie, een van de grootste badkamertrends 2020!