nieuwe-inrichting

De titel van dit artikel is de vraag die we onszelf stellen. Heeft uw huis een nieuwe inrichting nodig? Eentje die een stuk energiezuiniger is? In dit artikel worden enkele tips gegeven hoe u energie kunt besparen.

Tips om te besparen op energie

Om energie te besparen, is het soms nodig om nieuwe apparaten aan te schaffen. Als u eraan denkt om de inrichting te veranderen, denk dan aan de aanschaf van energiezuinige apparaten. Zo ook het licht: schakel over van gloeilampen naar LED-lampen.

Dan enkele zaken waarbij u niets aan uw inrichting moet veranderen: zet apparaten niet op standby, maar helemaal uit. Als u alle apparaten die op standby staan optelt, kan dit toch het nodige schelen door ze volledig uit te schakelen als ze toch niet gebruikt worden. Haal opladers uit het stopcontact, want deze verbruiken ook stroom, zelfs zonder dat er een toestel op aangesloten is. Een andere tip is om wat korter te douchen. Dit verbruikt niet alleen minder water, het is ook nog eens energiezuiniger. Nog een tip: droog de was buiten in plaats van in de droger. Een droger verbruikt namelijk veel energie, terwijl de was buiten net zo goed droogt.

Energieleverancier met de laagste energietarieven

Energie vergelijken is een eenvoudige manier om geld te besparen op de energierekening. Binnen enkele minuten is de overstap gedaan, waarmee u tot wel 450 euro op jaarbasis mee kunt besparen. Op deze manier kunt u gemakkelijk geld overhouden voor de inrichting van uw huis. Overstappen energie is geheel gratis en alles wordt voor u geregeld. 

Tot slot, start met de aanschaf van energiezuinige apparaten, bekijk welke kleine dingen u kunt doen om energie te besparen (bijvoorbeeld apparaten uitzetten in plaats van in de standby modus te laten staan), zoek op welke energieleverancier de voordeligste tarieven heeft, stap over en bespaar heel veel geld (en wees tegelijkertijd zuinig met het milieu)!