schimmel badkamer verwijderen

U wilt beginnen aan de grote schoonmaak van uw badkamer en net nu u wilt beginnen loopt u tegen een probleem aan: schimmel. Wees gerust, schimmel is een normaal verschijnsel in de badkamer. Schimmel doet het namelijk goed onder warme en vochtige omstandigheden. Toch is de aanwezigheid van schimmel natuurlijk vervelend, het is van groot belang dat hier iets aan gedaan wordt. Veel mensen weten niet waar te beginnen als het gaat om het reinigen van de badkamer en het verwijderen van schimmel. Om die reden geven we u in dit artikel een aantal handige tips om schimmel uit uw badkamer te verwijderen.

Waarom moeten schimmels verwijderd worden?

Badkamer schimmel verwijderen is belangrijk, omdat deze schimmels schadelijk kunnen zijn voor uw gezondheid. Veel mensen ervaren benauwdheid, keelpijn en/of een verstopte neus. De één kan dit erger ervaren dan de ander, zo zijn er bijvoorbeeld mensen die allergisch zijn voor schimmels. Buiten deze nare mogelijke gevolgen voor uw gezondheid zien de schimmels er ook onhygiënisch uit. Genoeg reden voor u om deze schimmels dus zo snel mogelijk te verwijderen, maar hoe?

Do It Yourself

U kunt er uiteraard voor kiezen de schimmel eigenhandig te verwijderen. Een goede manier om dat te doen is met soda. Soda is een ontzettende milieuvriendelijke en vaak goed werkende manier om uw schimmels te verwijderen. Door 6 gram soda op te lossen in 1 liter water krijgt u een goed reinigingsmiddel voor uw schimmelvlekken. De badkamer schimmel verwijderen doet u door dit reinigingsmiddel te combineren met een harde borstel om de schimmels los te krijgen van de muur, het plafond, de douchecabine, het bad of andere plekken in uw badkamer. Doe hierbij wel een mondkapje op, loskomende schimmels kunnen ontzettend schadelijk zijn voor uw gezondheid. Zorg er ook voor dat u niet alleen de schimmelplek zelf behandelt, maar ook het gebied er omheen. Nieuwe schimmels zijn vaak slecht zichtbaar.

Naast deze milieuvriendelijke oplossing kunt u ook kiezen voor een minder milieuvriendelijke oplossing, namelijk bleekmiddel. Meng 25 ml bleekmiddel met 1 liter water en gebruik deze om de schimmelplekken in te spuiten of in te deppen. Laat goed drogen en behandel de plekken nog een keer wanneer de schimmel nog steeds zichtbaar is. 

Professionele hulp

In veel gevallen zijn bovenstaande oplossingen slechts een tijdelijke oplossing. De schimmels zullen snel weer terugkeren en op deze manier is het voor u een blijvend probleem. Om de schimmels definitief te verwijderen kunt u het best contact opnemen met een gespecialiseerd reinigingsbedrijf. Zij beschikken vaak over alle benodigde middelen en apparatuur om een definitief einde te maken aan de schimmels in uw badkamer.