wonenwebsite.nl_

Het is verleden tijd dat de badkamer een saaie ruimte is zonder enige stijl. Er komt steeds meer sanitair op de markt waarmee je de badkamer stijlvol kan inrichten naar jouw wens. Ook de tegels die een groot aandeel hebben in de badkamer, zijn verkrijgbaar in diverse stijlen. Een trend van een aantal jaren geleden is here to stay. Ik heb het dan over de industriële badkamer.

Douchedeur met zwart frame

In veel badkamers is de douche een belangrijk onderdeel. Weinig badkamers hebben namelijk ruimte voor een bad. Belangrijk dus om deze stijlvol aan te pakken. Je kan de douche op diverse manieren een industriële look meegeven. Denk bijvoorbeeld aan een zwart frame. Deze kan je toepassen in een douchewand, een inloopdouche of een mooie douchedeur.

De glazen wand kan ook voorzien worden van een kleurtje. Neem bijvoorbeeld zwart rookglas. Hierdoor kan je niet door de douchewand kijken en heeft degene die aan het douchen is wat meer privacy. In sommige gezinssituaties is dit zeer gewenst. Je kan ook gaan voor een strook in het zwart. Dan is enkel een deel van het glas bedekt. Voor privacy redenen is dit niet echt geschikt maar het geeft wel de industriële look.

Douchebak plat en kleurrijk

Inloopdouches zijn op dit moment erg gewild. Je hebt hierbij geen last van een hoge opstap en je hebt geen last meer van die lelijke douchebak. Mocht je toch een voorkeur hebben voor een douchebak dan is er nu een oplossing. Er zijn nu platte douchebakken zonder een hoge instap. Dit is ideaal. Het is een stuk veiliger en het is een tijdbesparend alternatief voor een inloopdouche. 

De douchebak is te combineren met een douchecabine met douchedeur. Zo blijft je badkamer droog bij het douchen. Je kan een douchebak kopen in diverse kleuren zoals zwart. Mocht je dus volledig industrieel willen gaan dan heb je de mogelijkheid.

Donkere badkamertegels

Mocht je nog een stapje verder willen gaan dan kan je ook donkere badkamertegels kiezen. Populaire kleuren zijn antraciet en zwart. Het is niet voor iedereen weg gelegd dus ga zelf na of het iets is voor jou. Het maakt de badkamer erg donker wat een moderne, industriële en een erg chique uitstraling geeft.

Combineren van kleuren

Het is heel leuk, al dat zwart in de badkamer, maar je kan het ook te bond maken. Probeer daarom kleuren te combineren. Gebruik wat lichtere kleuren om de badkamer wat minder donker te maken. Zo behoudt je de industriële look en feel maar krijg je toch een fris gevoel.