buiten verf

Stel: je wilt buiten aan de slag gaan met het verven van je kozijnen of iets anders, zoals de schutting of buitendeuren. In dit geval is het wel zo prettig om een goede verf te gebruiken. Zo weet je zeker dat de klus goed geklaard wordt en dat je lang kunt gaan genieten van het resultaat. Benieuwd naar de beste verf voor buiten? Ontdek hier niet alleen meer over Sikkens verf, maar ook over andere goede verfsoorten die je buiten kunt gebruiken. Met de 4 beste verfsoorten voor buiten kun je verzekerd zijn van een strak resultaat.

1. Sikkens Rubbol SB

De beste buitenverf op dit moment is de Sikkens Rubbol SB. Deze Sikkens verf is een zeer sterke buitenlak, perfect voor het aflakken van kozijnen, buitendeuren en ander houtwerk. Met deze verf ben je verzekerd van een goed resultaat, maar je hebt ook jarenlang geen onderhoud meer. De verf breng je aan met een roller of kwast. Een groot voordeel is dat de glans lang mooi blijft. Het is niet voor niets de beste keuze voor vakschilders: deze verf staat al jaren aan de top en stelt niet teleur.

2. Sigma Multiprimer

Een tweede goede keuze voor buitenverf is de Sigma Multiprimer. Deze verf is een primer voor staal en vele andere ondergronden. De primer is toe te passen op bestaande, intacte en geschuurde verflagen. Kenmerkend voor deze verf is de snelle droging, de snelle aanhechting, de mooie vloeiing en dekking en tot slot ook de perfecte hechting op tal van verschillende ondergronden. Met de Sigma Multiprimer kies je voor een goede primer die je vervolgens kunt afschilderen met een alkydhars verf op synthetische basis. Gebruik een aqua primer wanneer je met watergedragen verf gaat schilderen.

3. Wijzonol LBH SDT Hoogglanslak

Op de derde plaats staat de Wijzonol LBH SDT Hoogglanslak. Deze lak is zeer goed voor buiten, heeft een goede buitenduurzaamheid en behoudt de glans optimaal. Je kunt de lak het hele jaar door verwerken. De Wijzonol LBH SDT Hoogglanslak is tot wel 12 jaar onderhoudsvrij! De lak is het beste te gebruiken voor het afschilderen van hout zoals buitendeuren en kozijnen. De lak is ook geschikt voor het overschilderen van kunststof en metaal dat is behandeld met een multiprimer. De Wijzonol LBH SDT Hoogglanslak is makkelijk te verwerken en heeft een goede vloei. De kleur en glans van de lak blijft lang mooi: het maakt niet uit in welk seizoen je de lak aanbrengt. 

4. Sigma S2U Allure Satin

Tot slot is ook de Sigma S2U Allure Satin een goede optie. Deze lak wordt gezien als de beste zijdeglanslak die op dit moment verkrijgbaar is en dat is niet voor niets. De lak is geschikt voor houtwerk zoals kozijnen en buitendeuren, je kunt de lak het hele jaar door verwerken. De Sigma S2U Allure Satin geeft de beste kwaliteit en een resultaat dat lang goed blijft. Deze verf biedt zeer hoge kwaliteit, waardoor de geverfde ondergrond zomaar 10 jaar onderhoudsvrij kan blijven!