Plant on wooden table against white empty wall with copy space in living room interior. Real photo. Place for your furniture

Bladproblemen op kamerplanten komen veel voor. Zeker als het warm weer is of gedurende de winterperiode. Hierbij kun je denken aan verschillende soorten gevallen. Zoals een kamerplant die bladeren verliest of het ontstaan van bruine vlekken op blad. Maar welke bladproblemen komen nu het meeste voor? En hoe kun je problemen als bruine bladeren van je kamerplant precies voorkomen of, beter nog, oplossen?

1. Help, de bladeren van mijn plant worden geel!

Als je te kampen hebt met gele bladeren kamerplant, dan kan dat aan verschillende dingen liggen. Bij gele bladeren aan jouw kamerplant staat jouw plant meestal op een te donkere plaats. Ook kan het zijn dat de plant het te koud of warm heeft, waardoor de bladeren geel bijkleuren. Wat meestal goed werkt bij gele bladeren kamerplant is de plant op een andere plek in de kamer te zetten. Kijk maar eens op het helpt!

2. Mijn Monstera krijgt bruine vlekken

Een tweede veel voorkomende probleem met kamerplanten is een Monstera die bruine vlekken krijgt. Wanneer jouw Monstera bruine vlekken krijgt, is de oorzaak vaak het feit dat de plant te lang een vochtige kluit heeft gehad. Ook kan het zijn dat ze op een te donkere plek staan of in de tocht staan. Geef de Monstera wat minder water. Helpt dat niet, zet deze kamerplant dan op een andere plek neer en kijk of dat effect heeft.

3. Onze kamerplant verliest bladeren

Vaak zie je bij een kamerplant dat de bladeren eraf vallen. Heb je van doen met een kamerplant die bladeren verliest, dan ligt dat vaak aan een teveel of juist een tekort aan water. Probeer eens meer of minder water te geven en kijk naar het resultaat. Koude luchtstromen en een te warme kamertemperatuur kunnen ook een verklaring voor dit probleem zijn. Bekijk de eigenschappen van de plant en pas de watervoorziening aan. Of varieer, indien nodig, met de temperatuur in huis.

4. Lelijke bruine bladeren kamerplant

Wanner je kampt met lelijke bladeren kamperplant of bruine vlekken op blad, komt dat meestal doordat de kamerplant te veel water toegediend krijgt. Mogelijke oorzaken zijn ook een te droge lucht in de kamer of te hoge temperaturen. Begin met minder water geven. Helpt dat niet, kijk dan of je de luchtvochtigheid in huis kunt verhogen.