houten schutting

Het plaatsen van een schutting in je tuin is een van je opties om je erfafscheiding te begrenzen. Je hebt hierin veelzijdige mogelijkheden! Schuttingen voor in de tuin zijn immers verkrijgbaar in een grote diversiteit aan soorten en maten. Een goede reden voor ons om je te wijzen op een aantal interessante opties hierin. Dit zijn jouw mogelijkheden en jouw grenzen.

Welke regels zijn er aan het plaatsen van een schutting verbonden?

We beginnen met het laagste punt van de vorige alinea. Door een nieuwe schutting in je tuin te plaatsen kun je je erfafscheiding begrenzen, maar hier zitten grenzen aan. Je hebt hier wettelijk gezien niet alle vrijheden in. Er zijn er wettelijke regels verbonden aan het plaatsen van een nieuwe schutting in je tuin. Als je behoefte hebt aan privacy en je wilt de kans op “gluren bij de buren” ontnemen, mag je niet ongelimiteerd een schutting plaatsen. Een schutting in je achtertuin mag niet hoger zijn dan twee meter. Een schutting voor de voortuin mag zelfs niet hoger zijn dan 1 meter. Het is goed om hiermee rekening te houden om problemen achteraf te voorkomen.

Welke mogelijkheden heb je om een nieuwe schutting in je tuin te plaatsen?

Ondanks dat er wettelijke regels aan het plaatsen van een schutting in je tuin zijn verbonden, heb je volop mogelijkheden om een nieuwe schutting in je tuin te plaatsen. We doelen hierbij op de uitstraling van je erfafscheiding. Je wensen op dit gebied zullen richting geven aan je uiteindelijke keuze. Je kunt immers kiezen voor een draadomheining, een betonnen schutting, een schutting van bakstenen of een schutting van kunststof maar deze opties hebben voor veel mensen niet de gewenste uitstraling. Daarnaast kun je de keuze maken voor een mooie haag zoals een Hedera schutting maar deze erfafscheiding vraagt wel wat onderhoud. De meeste mensen geven daarom de voorkeur aan een mooie schutting van tuinhout. Hout is immers een natuurproduct waarmee je een tuin een warme en natuurlijke uitstraling geeft. Spreekt een houten schutting jou ook aan? Neem dan zeker een kijkje in de Van den Top webshop en laat je hier inspireren in de veelzijdige mogelijkheden. Dit is namelijk dé specialist in tuinhout en schuttingen.

Let hierop bij je keuze voor een schutting van hout

Houten schuttingen zijn verkrijgbaar in een veelzijdigheid aan soorten en maten. Je kunt onder andere kiezen voor tuinschermen, houtbeton schuttingen, houten schuttingen in combinatie met steenkorven of een schutting met Douglas Zweedse rabat planken. Met betrekking tot de onderhoudsbehoefte van hout is het belangrijk om een goede keuze te maken als je op zoek bent naar een schutting van hout. Als je immers de keuze maakt voor een schutting van geïmpregneerd (FSC) hout of hardhout van een goede kwaliteit valt de onderhoudsbehoefte zeker mee. 

De letters FSC staan voor: Forest Stewardship Council. Het FSC keurmerk is in leven geroepen door het Wereld Natuur Fonds om de wereld te beschermen tegen “ons” eigen gedrag. Hout met het FSC keurmerk voldoet aan strenge regels die betrekking hebben op legale houtkap, bescherming van de natuur en over het welzijn van lokale bevolking. Dit keurmerk is dus in het leven geroepen om iedereen ook in de toekomst de mogelijkheid te bieden om te profiteren van al het moois en de nuttige eigenschappen die de natuur ons biedt. Zeker iets om rekening mee te houden als je van plan bent om een nieuwe houten schutting in je tuin te plaatsen.