scandinavisch interieur

Zoek jij wooninspiratie voor je woonkamer? Dan zit je hier goed, want ik neem je mee in de Scandinavische woonstijl. De zon gaat vroeg onder in Scandinavië en daarom is licht in huis erg belangrijk, een tipje van de sluier dus. Ik geef je 5 tips om je woonkamer om te toveren. 

De Scandinavische woonstijl staat voor rust & eenvoud en dat kun je heel mooi combineren met je vloer, gordijnen, raamdecoratie en accessoires. Een minimalistische Scandinavische woonkamer creëer je met de volgende tips;

  1. Ga voor lichte gordijnen.

Pastelkleuren gecombineerd met grijs of wit, zijn echte Scandinavische kleuren die bij deze woonstijl passen. Kies bijvoorbeeld lichtgrijze overgordijnen van Vadain. Sfeervol, strak en minimalistisch. Kies een extra kleur inbetweens of vitrage voor een extra laagje sfeer. Een Scandinavisch interieur staat wel gelijk aan ‘Less is more’, het draait om de kunst van het weglaten, dus ga niet te wild met de gordijnen.

  1. Kies een lichte of witte vloer.

Erg gedurfd (want; snel vies) maar enorm Scandinavisch, een witte vloer! Ga voor licht marmoleum, laminaat of misschien wel pvc. Wist je dat je bij de woonwinkel in Den Bosch ook kan kiezen voor een betonlook vloer? Afgetopt met een ecru hoogpolig kleed, lekker Zweeds, lekker comfortabel. Of wat dacht je van een schapenvachtje, dan lijkt het net of je echt in Zweden of Noorwegen bent. 

  1. Kies strakke vormen.

Daarmee bedoelen we rechte lijnen, minimalistische vormen gecombineerd met pasteltinten. Rechthoekige meubels, een kast op maat met weinig tierelantijntjes en een behangetje met strakke lijnen in 2 pasteltinten bijvoorbeeld. Deze vormen zijn tijdloos en zullen je dus niet vervelen. 

  1. Maak een statement met planten.

Die lichte pastelkleuren en wit/grijze tinten passen heel mooi bij elkaar, maar je topt ‘m af met planten! We houden van groen. Naast dat planten zuurstof geven, maken ze je woonkamer helemaal af. Ga bijvoorbeeld voor een schattig pannenkoekenplantje of een grote Monstera. 

  1. Kies voor natuurlijke materialen, say yes to duurzaam!

De natuur heeft hulp nodig, jij kan daarbij helpen door duurzaam geproduceerde producten te kopen zoals een tapijt van Desso. Ook het hergebruiken van producten is echt een must. Haal je stoelen bij de kringloop en geef ze een tweede leven met een pasteltintje. Zo draag jij je steentje bij aan een betere toekomst. 

Ik denk dat jij voldoende tips hebt voor het omtoveren van je woonkamer, veel succes!