beige-combineren-met-bruin

Bij een modern interieur denken veel mensen aan koel wit en grijs. Maar bruin en beige tinten passen ook prima in een modern interieur. Ze zijn perfect om de boel wat warmer te maken. In dit artikel geven we je 6 tips voor een bruin en beige interieur dat zeker niet oubollig aandoet.

1: Perfecte match met wit

Bruin en beige tinten zijn een perfecte match met wit. Wit geeft de boel een moderne en ruimtelijke look, bruin en beige voegen de nodige warme tonen toe. Bruine stoelen staan bijvoorbeeld prachtig aan een strakke witte tafel. En een beige tapijt geeft een witte vloer wat gezelligheid en warmte.

2: Donker hout (of fineer)

Lange tijd waren lichte houtkleuren de standaard. Donkerhout was immers ouderwets. Daar begint nu verandering in te komen. Er zijn steeds meer moderne meubels en accessoires van mooi donker hout.

3: Bruine en beige accessoires

Voor een bruin en beige interieur hoef je niet per se grote aanpassingen te doen. Meubelstukken vervangen is niet nodig. Hier en daar wat accessoires geven ook een mooi effect. Denk bijvoorbeeld aan een beige dekentje, bruine kussens op de bank of bruin aardewerk. Ook houten wandplanken kunnen een prachtige touch geven aan een strakke muur.

4: Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen staan prachtig in een modern interieur en hebben een warme en rustgevende uitstraling. Gelukkig gaan beige en bruin hand in hand met natuurlijke materialen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan linnen kussenhoezen of een mand van zeegras of riet.

Bij riet denk je misschien al snel aan ouderwetse stoeltjes, maar er zijn tegenwoordige ook prachtige moderne meubels van riet. Zeker de moeite waard om eens naar te kijken!

5: Beige combineren met bruin

Beige combineren met bruin gaat moeiteloos. Eigenlijk gaan alle beige- en bruintinten wel samen. Zo staan beige stoelen bijvoorbeeld mooi aan een bruine houten tafel. Ook een bruin tapijt staat prachtig op een beige vloer.

6: Beige en bruin combineren met kleuren

Beige en bruin lenen zich ook perfect om te combineren met kleur. Ieder denkbare kleur is een goede match. Zo kan je je moderne beige en/of bruine interieur extra levendig en vrolijk maken.