badkamertrends-van-2018

De badkamertrends van 2018 laten zien dat de badkamer functioneel en comfortabel moet zijn, maar er moet ook zeker aan duurzaamheid gedacht worden. We zien ingebouwde nissen veel terugkomen. Dit is niet alleen leuk voor het oog, maar zeker ook heel functioneel bijvoorbeeld in de douche om shampoo en dergelijke kwijt te kunnen.

Duurzaamheid, retro-chic, behang?

  • Een makkelijke manier om je badkamer duurzaam te maken is door waterbesparende kranen te gebruiken. Deze zijn er in alle soorten en maten en dus naar ieders voorkeur beschikbaar.
  • Retro-chic behoort ook tot de badkamertrends van 2018. Deze stijl combineert geglazuurde tegels in de gewenste kleuren met moderne objecten in de badkamer.
  • Of wat dacht je van een wand met behang in je badkamer? Je ziet dit vaak met een mooie natuurafbeelding. Dit moet uiteraard speciaal behang zijn dat vochtbestendig is en zelfs enkele druppels water aankan.
  • Ingebouwde meubels, al dan niet met ingebouwde verlichting, valt ook helemaal binnen de badkamertrends van 2018.
  • Marmer blijft populair en kan zowel in een klassieke badkamer als in een meer moderne variant prima worden verwerkt.

Badkamer als woonkamer?badkamertrends van 2018

De badkamertrends 2018 laten ook zien dat de badkamer als woonkamer gebruikt wordt. De badruimte wordt zo aangekleed dat het een plaats wordt waar je ultiem kan ontspannen. Je hoeft niet meer naar een hotel als je in je eigen badkamer een echt spa-ervaring kan creëren. Het plaatsen van enkele planten maken het woonkamergevoel compleet.
Een trend die ook wordt gezien is de badkamer in vintage stijl. In die stijl zie je dat het leidingwerk weer zichtbaar mag zijn en dat de kleuren op de muur vintage zijn. Ook kan je hierbij denken aan houten lambrisering en natuurlijk bijpassende vintage decoratie.
Wanneer je over een kleine badkamerruimte beschikt zijn er voldoende mogelijkheden om toch een mooie badkamer anno 2018 te creëren. Je kunt compacte badkamer meubels kopen, waarmee je toch veel kunt realiseren. Door de meubels aan de wand te bevestigen oogt de badkamer toch ruimtelijk. Dit komt doordat je op deze manier meer van de vloer ziet. Dit maakt de ruimte opties groter en lichter.