raamfolie

Ben je op zoek naar een goedkopere manier om meer privacy in huis te krijgen? Een rolluik, rolgordijn en normaal gordijn zijn best wel duur. Ook is het dan gelijk helemaal of gedeeltelijk donker in huis. Terwijl dat niet gelijk de bedoeling is voor meer privacy. Dan is het gebruik van raamfolie meer aan te raden. Hiermee creëer je meer privacy maar behoud je wel het licht in huis. Ook is het vele malen goedkoper in aanschaf. Het aanbrengen ervan kun je heel gemakkelijk zelf doen. Zorg altijd dat voordat je begint je de stappen helemaal weet. Zo voorkom je dat je een foutje maakt en het niet meer te gebruiken is.

Is raamfolie makkelijk aan te brengen?

Vaak wordt er gedacht dat het aanbrengen van raamfolie moeilijk is. Echter is dat niet het geval! Het aanbrengen is een secuur klusje maar is niet moeilijk om te doen. Daarom is het voor iedereen mogelijk folie aan te brengen. Wel heb je een aantal attributen nodig om het plakken makkelijker te maken voor jezelf. Om te beginnen heb je een rolmaat nodig. Hiermee meet je op hoeveel folie je precies nodig hebt. Ook meet je hiermee het folie op en teken je dit af om het op de maat te krijgen die je wilt. Het op maat snijden doe je met een scherp mesje. Voor het aanbrengen heb je een plantenspuit en rakel nodig. Als je het folie namelijk nat aanbrengt kun je het nog iets corrigeren. Ben je dan helemaal klaar? Dan veeg je met de rakel van het midden naar de zijkanten. Zo komt dan het water onder het folie vandaan en zal het aan het raam blijven kleven. Leg wel altijd wat handdoeken onder het raam neer als je dit doet. Er komt namelijk best wel wat water vrij als je dit doet. Je wilt natuurlijk voorkomen dat dit op je vloer of in de vensterbank terecht komt.

Kan ik op elk type glas raamfolie plakken?

Zeker! Voor elk type glas is er een raamfolie te krijgen. Alleen kun je niet zomaar elk folie op dubbelglas en HR++ glas plakken. Tussen dit glas bevindt zich speciaal isolerend gas. Als hier een folie overheen geplakt wordt kan deze zijn warmte niet goed kwijt. Folie die speciaal voor dubbelglas en HR++ glas is gemaakt kan dat wel. Hierdoor kan het raam en het gas veilig uitzetten en krimpen zonder te barsten. Als je namelijk gewoon folie erop plakt is de kans op thermische breuken aanzienlijk groot. Dit wil je uiteraard voorkomen want het vervangen van ramen is nog veel duurder. Bij de webshop Plakfoliewebshop.nl vind je een groot assortiment aan verschillende raamfolies. Zij hebben niet alleen voor enkel glas maar ook voor dubbelglas en HR++ glas folie te koop.