woontrends 2023

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat we ons kunnen verheugen op nieuwe woontrends. In 2023 staan er enkele verrassende en stijlvolle trends op het programma. In dit blog lichten we een aantal van deze trends uit, waarbij we ook aandacht besteden aan shutters als een van de hotste trends van 2023.

Natuurlijke materialen 

Een belangrijke trend die we in 2023 terugzien is het gebruik van natuurlijke materialen. In het interieur betekent dit bijvoorbeeld het gebruik van hout, steen en natuurlijke stoffen zoals linnen en katoen. De trend richt zich op duurzaamheid en kwaliteit. Dit betekent dat we minder plastic en synthetische materialen zien en meer duurzame alternatieven. Een goed voorbeeld hiervan zijn houten shutters. Deze raambekleding is niet alleen stijlvol, maar ook duurzaam en van hoogwaardige kwaliteit.

Kleuren 

In 2023 zien we veel aardse tinten en natuurlijke kleuren. Denk hierbij aan bruin, beige, olijfgroen en terracotta. Deze kleuren passen goed bij de trend van natuurlijke materialen en geven het interieur een warme en gezellige uitstraling. Ook hierbij passen houten shutters goed. Hout heeft van nature al een warme kleur en past goed bij de natuurlijke kleuren die we in 2023 veel terugzien.

Planten 

Planten zijn al enkele jaren een belangrijk onderdeel van het interieur. In 2023 zien we deze trend alleen maar verder doorzetten. De populariteit van groene planten, zoals de Monstera Deliciosa en de Pilea Peperomioides, blijft groeien. Ook zien we dat er steeds meer gevarieerd wordt met planten in verschillende kleuren en vormen. Planten zijn niet alleen mooi om naar te kijken, ze hebben ook een luchtzuiverende werking en kunnen een positieve invloed hebben op ons welzijn.

Smart Home 

De trend van Smart Home zet ook in 2023 door. Steeds meer apparaten in het huis zijn aangesloten op het internet, waardoor ze vanaf afstand bediend kunnen worden met een app. Dit geldt ook voor raambekleding, waarbij de keuze voor smart shutters een steeds populairdere optie wordt. Met smart shutters kun je de lichtinval in je huis regelen en de shutters openen of sluiten op afstand, wat voor extra gemak zorgt.

Vintage en retro 

In 2023 zien we ook een heropleving van vintage en retro stijlen. In het interieur betekent dit bijvoorbeeld het gebruik van vintage meubels en accessoires, zoals een oude platenspeler of een retro lamp. Deze stijl kan goed gecombineerd worden met moderne elementen om zo een spannend contrast te creƫren. Ook hierbij passen shutters goed. Houten shutters hebben van nature al een tijdloze uitstraling en passen goed bij een vintage en retro interieur.