tips-van-de-glazenwasser

Smerige ramen zijn voor veel mensen een doorn in het oog. Het is behoorlijk vervelend als je naar buiten wilt kijken en het uitzicht belemmerd wordt door viezigheid en vlekken. Dan is het toch wel de hoogste tijd om de ramen eens goed te wassen. Wie weet dat beter dan een professioneel glazenwasser. Hieronder krijgt je wat tips van de glazenwasser Haaksbergen om dit klusje goed te klaren. En zie je er toch enorm tegenop om zelf aan de slag te gaan? Dan kun je uiteraard ook altijd een glazenwasser inhuren.

Ramen wassen zonder strepen

Als je hebt besloten om de ramen te wassen, wil je uiteraard wel een mooi en glanzend resultaat. Een goede start is het halve werk. De glazenwasser Haaksbergen legt stap voor stap uit hoe je het best je ramen kunt wassen: 

  1. Start met de binnenkant van de ramen. Plaats een doek of dweil op de grond om de vloer goed te beschermen.
  2. Zet een spons, een wisser en een trapje klaar om je emmer op te zetten.
  3. Als de ramen heel vuil zijn, borstel deze dan eerst schoon met een vegertje.
  4. Vul vervolgens een emmer met lauw water en een schoonmaakproduct: een scheutje ammoniak en een lepel afwasmiddel of wat citroensap of schoonmaakzijn.
  5. Dompel de spons in het water en knijp deze een klein beetje uit. Begin altijd eerst met het raam en daarna pas de kozijnen en omlijsting.
  6. Sop het raam van boven naar beneden in.
  7. Ga met de raamwisser in brede horizontale bewegingen van boven naar beneden. Veeg ondertussen de raamwisser steeds droog met een doek. Zo voorkom je strepen.
  8. Veeg het kozijn en de omlijsting droog met een niet-pluizende doek.

Om tot een nog beter resultaat te komen, is het verstandig om de ramen met name te wassen op bewolkte dagen. Als de zon fel schijnt, zullen de ramen te snel drogen waardoor er weer meer strepen ontstaan. Verder adviseert de glazenwasser Haaksbergen om de ramen na het reinigen nog wat na te poetsen met een oude krant.

Of toch een professionele glazenwasser inhuren

Zie je het toch niet inzetten om zelf je ramen te wassen dan kun je uiteraard ook de glazenwasser Haaksbergen inhuren. Deze professionele glazenwassers weet exact wat hij moet doen om jouw vieze ramen weer stralend schoon te krijgen. En ondertussen kun jij tijd besteden aan andere zaken.