sfeerhaard

Sfeerhaarden zijn bezig aan een onstuitbare opkomst. Nu is de techniek eindelijk zover ontwikkeld dat het vuur levensecht kan worden gesimuleerd met behulp van enkel elektriciteit. Voor het eerst is er dus een haard die niet onvermijdelijk warm wordt. Deze unieke nieuwe eigenschap geeft deze bijzondere haard ongekende mogelijkheden! Voor het eerst is er nu een haard die warmte als optie biedt en niet meer als iets dat onvermijdelijk op de koop toe moet worden genomen! Maar wat verstaan we nu eigenlijk onder een sfeerhaard? 

Een sfeerhaard is een haard die voor sfeer zorgt. Dit klinkt als een open deur, maar het wil zeggen dat een sfeerhaard alleen maar voor sfeer zorgt, en dus niet voor warmte. Omdat warmte nu eenmaal een onvermijdelijk gevolg is wanneer er sprake is van verbranding, is de term sfeerhaard alleen weggelegd voor de elektrische haard. De term sfeerhaard is dus een synoniem voor een elektrische haard. Doordat er geen echte verbranding plaats vindt in een sfeerhaard hoeft u hier ook  geen rekening mee te houden. Een sfeerhaard heeft geen rookgassen die afgevoerd moeten worden en ook hoeft u zich niet meer druk te maken over voldoende luchttoevoer. Het enige wat een sfeerhaard van u hoeft te vragen is een aansluiting op het stroomnetwerk, meer heeft hij niet nodig!

Omdat een elektrische sfeerhaard zo weinig eisen stelt laat hij zich even gemakkelijk plaatsen als een aquarium! Alleen het gewicht van een sfeerhaard is vele malen lichter en de kans op lekkage nihil! Sfeerhaarden laten zich dus op manieren presenteren die bij geen enkele andere haard mogelijk zijn. U kunt een sfeerhaard bijvoorbeeld perfect onder een televisie plaatsen, in een wand of in een speciaal ontworpen maatwerkmeubel. Door het gebrek aan warmteontwikkeling en doordat u geen rookgasafvoer en zuurstoftoevoer nodig heeft is het aantal mogelijkheden eindeloos! 

Een sfeerhaard hoeft dus geen warmte te geven, maar kan dit wel! De meeste sfeerhaarden hebben een warmte element dat u kunt inschakelen wanneer u warmte wenst. Dit is geen warmte die u kunt vergelijken met die van een gashaard of houtkachel, maar wel warmte die bijdraagt aan het authentieke haardgevoel. Wanneer u uw gehele woning wilt verwarmen is een sfeerhaard niet de juiste keuze, maar door het warmte element geeft een sfeerhaard wel de warmtebeleving die hoort bij het ‘haardgevoel’. Omdat de warmte van een sfeerhaard optioneel is kunt u hem ook inschakelen op momenten dat u geen behoefte heeft aan warmte. Van een sfeerhaard van de Haardenexpert geniet u dus niet alleen tijdens de koudere maanden maar het gehele jaar door! 

Misschien bent u nog sceptisch ten opzichte van elektrisch vuur. Heel begrijpelijk, want het heeft even geduurd voordat de sfeerhaard een volwaardig alternatief kon bieden voor de meer traditionele haardsoorten. Maar de technologische ontwikkelingen hebben zich de laatste jaren enorm ontwikkeld. Een elektrische sfeerhaard geeft tegenwoordig een levensecht en bijzonder realistisch vuurbeeld. Door slimme belichtingstechnieken en ingenieuze projecties zijn fabrikanten er in geslaagd om ‘the real deal’ verbazingwekkend dicht te benaderen. Zelfs de rook wordt op verbluffende wijze gesimuleerd met behulp van volkomen veilige koudwaterdampen! Hoe realistisch de moderne sfeerhaard is geworden laat zich maar moeilijk in woorden vangen. Dat moet u gewoon zelf eens komen bekijken! Bent u klaar voor de verwondering? Breng dan eens een bezoek aan dè showroom voor sfeerhaardliefhebbers! Bij de Haardenexpert laten we u graag zien waarom wij zo enthousiast zijn over deze nieuwkomers in de haardenmarkt! Graag tot ziens!