Geurtjes kunnen direct een sfeer neerzetten in een huis en dus is het belangrijk dat je zorgt dat er geen nare geuren ontstaan. Vraag je je af hoe je je huis lekker kunt laten ruiken? Geloof het of niet, het is niet moeilijk! We weten allemaal dat je je huis lekker kunt laten ruiken met kaarsen, maar je realiseert je misschien niet dat er veel andere dingen zijn die je gemakkelijk kunt doen om je huis lekker te laten ruiken.

Met deze tips leer je hoe je je huis altijd lekker kunt laten ruiken.

Potpourri is niet alleen voor de feestdagen, het is een geweldige manier om de lucht in je huis op elk moment van het jaar op te frissen! Vul een pan met water, voeg gesneden appels, citroenen, sinaasappelschillen, kaneel, kruidnagel en je favoriete kruiden toe en laat op laag vuur sudderen met wat water als dat nodig is. Gebruik wat je in huis hebt en wat je lekker vindt voor een zelfgemaakte sudderende potpourri. De warmte zorgt ervoor dat de heerlijke geur je hele huis doordringt. Dit is een makkelijke truc die geweldig is na een feestje. Tip: stel een timer in om de sudderende potpourri elke 30 minuten te controleren om te zien of je water moet toevoegen of het juist van het vuur moet halen.

Geurkaarsen

Kaarsen zijn geweldig, maar ze zijn niet voor iedereen. Als je kleine kinderen of huisdieren hebt die rondrennen, zijn ze een natuurlijk een veiligheidsrisico. Er zijn duizenden verschillende geuren op de markt, dus kies je favoriet en je huis kan worden gevuld met de geur van pompoentaart, zoete vanille of vers linnen in een kwestie van minuten.

Laat je huis lekker ruiken met een diffuser

Diffusers die essentiële oliën bevatten, zijn op dit moment een echte rage. Wij zijn dol op diffusers omdat ze zo gemakkelijk te gebruiken zijn! Vul hem eenvoudig met water, voeg een paar druppels etherische oliën toe en zet hem aan. De diffuser creëert een fijne aromatische nevel die zachtjes door je huis waait. Tip: jouw persoonlijke smaak bepaalt wat de best geurende essentiële oliën voor jou zijn. Weet je niet waar je moet beginnen met geuren? Combineer kamille, lavendel en vanille of een mengsel van verschillende citrus oliën. Een mix van rozemarijn, citroen en lavendel is onze favoriet, net als sinaasappel met pepermunt. Begin klein met slechts een paar druppels in de diffuser en voeg meer toe om de sterkte te vinden die je wenst.

Pak geurtjes van huisdieren aan voordat ze zich verspreiden

Leven met honden betekent niet dat je huis ernaar moet ruiken. Het regelmatig borstelen van de hond en het opzuigen van haren zal een enorm verschil maken in hoe je huis ruikt.

Laat je huis lekker ruiken met een plug-in wax warmer

Als er ongelukken gebeuren, ruim ze dan zo snel mogelijk op. Je moet de geuren van dergelijke ongelukjes wegnemen voordat ze een ruimte overnemen. Als je een puinhoop achterlaat, zal het zich verspreiden en gaan stinken.

Zorg voor een schone afvoer in de keuken

Je afvalverwijdering kan een bron van vreemde geuren zijn, maar er is een eenvoudige manier om het schoon te houden. Gebruik witte azijn en zuiveringszout om de keukenafvoer schoon te maken en te ontgeuren. Je kunt de afvoer ook fris ruikend houden door citrusschillen door de afvoer te laten lopen, gevolgd door veel water. Je zult niet geloven hoeveel verschil het maakt!