kunststof-deuren

Je voordeur representeert voor een groot deel je woning en hoort er dan ook steeds piekfijn uit te zien. Daarom wordt er steeds vaker voor kunststof gekozen. Kunststof is namelijk een materiaal van uitstekende kwaliteit dat er verzorgd uitziet. Bovendien brengt kunststof nog erg veel voordelen met zich mee, wat van dit materiaal dan ook een uitstekende keuze maakt!

Weinig of geen onderhoud

Het grootste voordeel van kunststof deuren en kozijnen is dat ze erg makkelijk te onderhouden zijn. Je kan ze eenvoudig met een natte doek schoonmaken. Houten deuren daarentegen moeten regelmatig geschilderd worden. De verf bladert namelijk na verloop van tijd af en er kan houtrot ontstaan. Bovendien is het verven een tijdrovende en zware klus, waar je vaak een professionele schilder voor moet inschakelen. Bij kunststof kozijnen heb je hier geen last van. Kunststof moet niet geschilderd worden, er zijn geen speciale onderhoudsproducten voor nodig en een kunststof voordeur blijft er lange tijd als nieuw uitzien.

Duurzaam en milieuvriendelijk materiaal

Verder is een kunststof kozijn ook tegen alle weersinvloeden bestand. Waar hout krimpt door de warmte en uitzet door vocht, behoudt kunststof het hele jaar door zijn prachtige uitstraling. Kunststof is dan ook een erg duurzaam materiaal en kunststof kozijnen hebben een erg lange levensduur. Bovendien is een kunststof kozijn recycleerbaar, door te kiezen voor kunststof lever je dus ook meteen een bijdrage aan het milieu!

Uitstekende isolerende functie

Kunststof deuren zorgen ook voor een uitstekende isolatie. Dankzij kunststof profiteer je de hele winter van een aangename temperatuur in je woning en blijft de warmte in de hete zomermaanden buiten. Kunststof kozijnen besparen je zo ook heel wat geld. Je stookkosten zullen aanzienlijk dalen en je energiefactuur zal er een stuk beter uitzien. Kunststof zorgt trouwens ook voor geluidsisolatie. Zeker als je in een luidruchtige buurt woont, is het handig dat geluidsoverlast wordt tegengegaan!

Verschillende modellen en designs

Kunststof is een erg veelzijdig materiaal dat in ontzettend veel designs beschikbaar is. Kunststof deuren en kozijnen zijn in bijna alle kleuren verkrijgbaar, waardoor ze dan ook bij elke stijl passen. Tegenwoordig bestaan er trouwens kunststof deuren met een houtreliëf. Hierdoor combineer je de vele voordelen van kunststof met de charme die houten kozijnen uitstralen. Tenslotte maken steeds meer bedrijven kunststof kozijnen op maat. Wil je een bepaald design of heb je een specifieke vormgeving in gedachten, kan dit dus zeker gerealiseerd worden.

Het makkelijke onderhoud is vaak dé reden waarom men voor een kunststof voordeur kiest. De kwaliteit van kunststof is er de laatste jaren erg op verbeterd en dit materiaal brengt dan ook heel wat belangrijke voordelen met zich mee. Dit verklaart ook meteen waarom je tegenwoordig veel meer kunststof kozijnen ziet en de houten versie lijkt te verdwijnen!