ramen gordijnen

Raambekleding geeft veel sfeer in een huis en het is ook nog eens belangrijk voor de privacy in een woning, het uitzoeken van de perfecte raamdecoratie is daarom essentieel. Elke kamer in een huis heeft andere raambekleding nodig. Wat een goede raambekleding is voor de woonkamer, hoeft niet perse de beste keuze te zijn voor de keuken of de badkamer. Een verschillende omgeving vraagt ook om verschillende soorten materiaal, en ook kan met deze verschillende materialen kiezen voor verschillende soorten opties. Per kamer in huis moet je dus rekening houden met het materiaal van je raambekleding, wil je hierover meer weten? Lees hieronder dan snel verder.

Raamdecoratie voor verschillende kamers

Voor kamers als de woonkamer en voor slaapkamers kan je vrijwel alle soorten raamdecoratie kiezen, namelijk wat jij het mooiste vind. Omdat je in deze kamers over het algemeen geen rekening hoeft te houden met bijvoorbeeld vocht en vet, kan je hier kiezen voor gordijnen, plissé gordijnen, rolgordijnen, jaloezieën, luxaflex, lamellen en shutters. Je kan echt alles plaatsen in deze kamers. Voor een slaapkamer gaat de voorkeur vaak uit naar een rolgordijn, plissé gordijnen of naar verduisterende gordijnen voor optimale nachtrust. Voor de woonkamer wordt er vaak gekozen voor jaloezieën of voor bijvoorbeeld dunnere gordijnen.

Raamdecoratie voor de keuken en badkamer

Voor de keuken en de badkamer moet je goed nadenken over je raamdecoratie. Zo moet je in de badkamer rekening houden met dat er veel vocht in de ruimte is door het douchen of door het bad. Om schimmels te voorkomen wordt hier vaak gekozen voor luxaflex, of voor een nog makkelijkere optie namelijk een raamsticker. Je wilt natuurlijk wel privacy in een badkamer. In de keuken komt ook vaak veel vocht en vet vrij, ook hier moet je een verstandige keuze in maken. Gordijnen zijn daarom vaak niet een heel goed idee, maar bijvoorbeeld aluminium of kunststof jaloezieën passen hier dan weer erg goed omdat je deze goed kan schoonmaken.

Verschillende keuzes

Er zijn voor alle kamers heel erg veel verschillende soorten raamdecoratie mogelijk. Het gaat dan ook om wat jouw smaak is en wat jij het beste vind passen in jouw woning. Raamdecoratie zorgt voor sfeer en gaat vaak lang mee, daarom is het belangrijk dat je goed kiest voor welke soort raamdecoratie je gaat in je huis. Zo maak je jouw huis helemaal af en hiermee maak je de sfeer ook helemaal compleet.