kerstledverlichting

Ledverlichting is de laatste jaren in opkomst. Steeds meer mensen vervangen hun gloei-, halogeen- of spaarlampen door ledlampen. Toch is nog lang niet iedereen overtuigd van ledverlichting. Dit komt voornamelijk door de prijs van deze lampen. Ledlampen zijn namelijk aanzienlijk duurder dan andere vormen van verlichting. Hierdoor zien sommige mensen niet in waarom zij voor ledverlichting zouden kiezen. Toch is dit wel aan te raden. Deze verlichting heeft namelijk een groot aantal voordelen. Hieronder vertellen wij je waarom je – ondanks de relatief hoge aanschafprijs – toch voor ledverlichting kiest.

1. Duurzame verlichting
Eén van de voornaamste redenen om voor ledverlichting te kiezen, is omdat deze lampen een stuk duurzamer zijn. In vergelijking met een gloeilamp verbruikt ledverlichting tot wel 90 procent minder energie. De lampen verbruiken namelijk alleen stroom voor verlichting en niet voor warmte. Wanneer je voor ledlampen kiest, draag je een steentje bij aan het klimaat.

Daarbij komt dat deze verlichting goed is voor jouw portemonnee. Je verbruikt namelijk minder energie, waardoor jouw energielasten dalen. Staar je dan ook niet blind op de hogere aanschafprijs van ledverlichting. Op de korte termijn zijn ledlampen duurder, maar op de lange termijn ben je hiermee aanzienlijk goedkoper uit.

2. Gaat lang mee
Gloei- en spaarlampen sneuvelen betrekkelijk snel. Indien je deze lampen in huis hebt, moet je er geregeld eentje vervangen. Hier hoef je bij ledverlichting niet bang voor te zijn. De levensduur van ledlampen ligt namelijk een stuk hoger dan die van gloei- en spaarlampen. Een ledlamp gaat namelijk zo’n 25 keer langer mee dan een gloei- of halogeenlamp. Daarbij komt dat deze verlichting ook tegen een stootje kan. Dit komt doordat ledverlichting niet over een gloeidraad beschikt. Deze kan zodoende ook niet sneuvelen, waardoor je jaren plezier hebt van ledlampen.

3. Talloze mogelijkheden met ledverlichting
Een derde en laatste reden om voor ledverlichting te kiezen, zit hem in het grote aantal mogelijkheden. Zo zijn er ledlampen waarbij je de kleur van het licht zelf instelt. Dit kan met behulp van een speciale afstandsbediening. Daarbij komt dat je ledverlichting niet alleen thuis kunt gebruiken, maar ook op de werkvloer. Zo kun je tegenwoordig ledpanelen kopen. Deze panelen zijn uitermate geschikt voor een systeemplafond. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor ledstrips. Met deze ledverlichting kun je bijvoorbeeld bepaalde objecten in een ruimte uitlichten. Kortom: de keuze is reuze voor wat betreft ledlampen.