Tips om je huis groter te laten lijken

Voelt jouw woning te klein aan? De huizenmarkt staat al geruime tijd onder druk, waardoor mensen minder snel geneigd zijn om een nieuw huis te kopen, simpelweg omdat dit in veel gevallen gewoon niet kan. En dus zul je misschien met je huidige woning iets moeten doen. Dat kan een verbouwing zijn waardoor je meer ruimte creƫert, maar je kunt ook verder lezen. Hieronder geven we je namelijk tips om je woning groter te doen laten lijken.

Het vormt een wat grotere uitdaging om een kleinere ruimte praktisch en mooi in te richten, maar het is zeker niet onmogelijk. Met een slimme aanpak is er veel van te maken. Een woning lijkt al snel klein als het er erg vol staat. In een groot huis heb je best wat ruimte om veel spullen kwijt te kunnen, maar in een klein huis is dat toch wel anders. 

Het is daarom zaak om eens kritisch te kijken naar al je spullen. Ga aan de slag met minimaliseren: bewaar alleen de spullen die je echt nodig hebt, of waaraan je gehecht bent en geen afstand van wilt doen. Dit is best een grote klus en er gaat dan ook best wat tijd in zitten, maar je wooncomfort neemt er vervolgens alleen maar van toe. Verkoop de spullen die je niet langer nodig hebt: zo kun je er misschien nog een leuk spaarcentje aan over houden.

je huis groter laten lijken

Kleur gebruiken om een kamer groter laten lijken

De kleuren in het interieur doen enorm veel voor de uitstraling daarvan! Donkere kleuren laten een ruimte al snel klein lijken. Om je huis groter te laten lijken, is het dus zaak om voor lichte kleuren te kiezen. Houd je muren en deuren wit: dit zijn grote oppervlakten in de woning. Kies ook voor een lichtkleurige vloer, van licht laminaat bijvoorbeeld. Licht tapijt raden we daarentegen wel weer af, aangezien je hier snel vlekken in ziet. 

Een minimalistische interieur stijl

Het kan ook helpen om een minimalistische interieur stijl aan te hangen in een kleine woning. Dat uit zich allereerst dus al door veel overbodige spullen weg te doen en door rustgevende kleuren te kiezen, zoals we hierboven reeds benoemden. Kies verder ook voor meubelstukken en accessoires die passen bij het minimalistische plaatje.

huis groter laten lijken

Natuurlijke materialen

Neem een voorbeeld aan de Scandinavische interieur stijl. Hier vind je meubels en accessoires van natuurlijke materialen terug, zonder veel poespas. Kies liever voor basic meubels dan voor meubels die er heel druk uitzien. Dit maakt een enorm verschil! In een woonwinkel kan een opvallend meubelstuk er misschien heel gaaf uitzien, maar als dit stuk vervolgens in jouw kleine woonkamer staat, kan het toch flink tegenvallen. Met een veiligere keuze zit je daarentegen wel altijd goed, en is de kans groter dat je je interieur meer kunt waarderen.