tips voor het kopen van een slaapbank

Is jouw inrichting toe aan een slaapbank? Ideaal voor logees die blijven slapen. Ook in het geval van een krappe behuizing kan een slaapbank een slimme en praktische oplossing zijn. Waar let je nu op bij het kopen van een slaapbank? En wat zijn nu fijne slaapbanken?

Hier moet een slaapbank aan voldoen

Een slaapbank heeft een dubbele functie. Deze moet allereerst comfortabel zitten. Heerlijk je serie kijken of een avondje met vrienden borrelen? Dat kan een goede slaapbank uitstekend aan. Daarnaast is het fijn als een slaapbank makkelijk om te bouwen is. Van zitmeubilair naar een heerlijke slaapplaats. 

Als de slaapbank daarnaast ook nog eens gemaakt is van een slijtvaste stof én het design je aanspreekt, dan heb je vaak al snel je keuze gemaakt.

Goede hoekslaapbank

Het is niet zoals vroeger meer dat een slaapbank enkel in een simpel model te krijgen is. Tegenwoordig zijn er heel veel varianten en modellen, die allemaal gericht zijn op comfort. De hoekslaapbank is in verschillende opstellingen verkrijgbaar. Daarbij zijn ze ook allemaal nog uitgevoerd met slimme opbergruimte. 

Een goede hoekslaapbank is allereerst te kiezen in het aantal personen. Wil je een tweezitter of liever één waar meerdere mensen op kunnen zitten? Ook is er de mogelijkheid om een hoekslaapbank met chaise longue functie te kopen. Heerlijk relaxed op de bank zitten. En eenmaal moe is deze eenvoudig om te klappen naar een bed mét opbergruimte.

Beste slaapbank van 2022 vinden met deze 5 tips

Met deze tips kun je jouw winkelzoektocht voor een nieuwe slaapbank een stuk eenvoudiger maken.  Gemakkelijk de beste slaapbank van 2022 vinden doe je door op deze tips te letten. Om zo lang mogelijk van je slaapbank te genieten, is kwaliteit en garantie minstens zo belangrijk als het design.

  • De kwaliteit van de bank en de stof. Ga voor duurzame stoffen, een strakke bekleding en een gemakkelijke manier van omklappen. Dit levert je langer plezier op van je mooie slaapbank!
  • Het zit – en ligcomfort moet goed zijn. Of je nu de bank of het bedgedeelte gebruikt, beiden moeten comfortabel aanvoelen.
  • Kijk of er extra comfort mogelijkheden zijn. Denk aan meer opbergmogelijkheden, een uitschuifgedeelte bij de benen of pocketvering.
  • Afmeting van de hoekslaapbank. Het is aan te raden om eerst nauwkeurig de ruimte op te meten voor je gaat shoppen. Eenmaal in de winkel kan de ruimte thuis wel eens anders lijken. Groter of kleiner, waardoor je mogelijk voor een ander model kiest. Met de maten erbij is de keuze makkelijker gemaakt. 
  • Check de garantievoorwaarden. Vraag de verkoper hier ook gerust naar. Je herkent de kwaliteit ook vaak aan de garantie die gegeven wordt. Geeft de verkoper de eerste twee jaar garantie? Dan is het goed mogelijk dat deze volledig achter zijn product staat. En dat je met een gerust hart tot een koop van jouw hoekslaapbank over kunt gaan.

Voor welke hoekslaapbank kies jij?