oude-vloerkleden

We hebben vaak de neiging om klassiek interieur te bestempelen als oubollig of ouderwets. Maar pas op voordat je bepaalde onderdelen in het interieur een dergelijk stempel geeft. Neem bijvoorbeeld oude vloerkleden. Hoe oud en misschien wel versleten ze zijn, gebruikte vloerkleden zijn momenteel helemaal hip en trendy en worden dan ook zogenaamde vintage vloerkleden genoemd.

Wat zijn vintage vloerkleden?

Vintage vloerkleden zijn gebruikte vloerkleden van lang geleden en passen helemaal in het tegenwoordig zo trendy vintage interieur. Juist het feit dat het gebruikte vloerkleden, waar je bijvoorbeeld sporten van slijtage op ziet geven het kleed juist de charme die je wilt bereiken in je interieur. Het probleem met de huidige vloerkleden is dat ze vaak in massa geproduceerd worden en ook nog door een machine. Met oude vloerkleden heb je dit niet. Deze vloerkleden zijn meestal met de hand gemaakt en daardoor volstrekt uniek. Je zult van een dergelijke vloerkleed niet een ander exemplaar tegenkomen. Nog een verschil met de hedendaagse vloerkleden: de echte autnhentieke vintage vloerkleden zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals wol. Niet voor niets zijn deze vloerkleden nog steeds verkrijgbaar. Dit komt door de uistekende kwaliteit. De vloerkleden zijn te koop in vele soorten. Zo heb je de klassieke Arabische vloerkleden, maar ook en vintage vloerkleed van patchwork is erg populair.

Een vintage vloerkleed kopen

De uitdaging is om een vintage vloerkleed aan te schaffen die van goede kwaliteit is. Hoewel slijtsporen het vloerkleed juist de nodig charme geven, heb je natuurlijk niets aan een vloerkleed die volledig is doorgesleten. Er zijn vloerkleedzaken die oude vloerkleden opkopen en ze een speciale behandeling geven. Vaak wordt dan de onderzijde van het vloerkleed wel vervangen, want dit is wel vaak versleten. Verder worden de kleden zeer grondig gereinigd. Dit wordt gedaan door de kleden in een schoonmaakmiddel te zetten en er met een schrobmachine overheen te gaan. Met een waterzuiger worden de kleden weer drooggezogen. De gebruike vloerkleden krijgen dan hun originele kleur terug. Als ook de kleur versleten is, kan het kleed ook nog behandeld worden in een kleurbad en een nieuwe kleur krijgen.

Nieuwe vintage vloerkleden

De echte oude vloerkleden kunnen vanwege de goede kwaliteit en grondige behandling soms best wel prijzig zijn. Wil je toch een vintage vloerkleed, maar niet zoveel betalen? Er worden ook vloerkleden gemaakt met een vintagelook. Dit zijn gewoon moderne vloerkleden van moderne materialen, maar die zijn oud gemaakt. Zo bespaar je veel geld en je hebt toch een vintage vloerkleed.