steigerhouten tuinmeubelen

Steigerhouten tuinmeubelen zie je steeds vaker. Veel mensen kiezen bewust voor een meubelset van steigerhout in de tuin. En dat is natuurlijk niet verwonderlijk. Dit hout zorgt ervoor dat je tuinmeubelen er strak, stoer en modern uitzien. Je hoeft niet een standaard tafel met stoelen te kiezen, want steigerhouten tuinmeubelen zijn er in alle soorten en maten. Maar het grote voordeel is ook, je hebt met steigerhouten tuinmeubelen een heel onderhoudsvriendelijke tuinset op je terras staan.

Wat is steigerhout?

Steigerhout herken je aan de ruwe planken en ook aan de kleur. Het is een grijsachtig hout, waar je de nerven en de houtstructuur goed van kunt zien. Steigerhouten meubelen worden dus gemaakt van vurenhout. En dat is weer afkomstig van de fijnspar. Deze houtsoort komt onder andere veel voor in de Scandinavische bossen, maar ook in Oostenrijk. De naam steigerhout is te danken aan het feit dat de planken vaak gebruikt worden om steigers te bouwen. Maar op enig moment is het hout niet meer geschikt in de bouw, omdat het niet meer de veiligheid biedt om op te staan en over te lopen. Gelukkig is er nog een hele andere bestemming mogelijk voor dit hout.

Veel variatie in steigerhouten tuinmeubelen

Omdat steigerhout eigenlijk altijd uit planken bestaat, is het heel geschikt om robuuste meubels van te maken, die goed op je terras of op je balkon passen. Maar niet alleen steigerhouten tuinmeubelen worden van dit hout gemaakt. Wat dacht je van een complete buitenkeuken of een paar mooie bloembakken waar een leuk bankje tussenin geplaatst is? Deze steigerhouten tuinmeubelen zijn vaak niet geschikt om iedere winter in je schuur op te slaan, zoals een inklapbare tuinstoel. Dus is het belangrijk dat de steigerhouten tuinmeubelen goed schoon te maken zijn en vooral dat ze natuurlijk lang mooi blijven.

Zijn steigerhouten tuinmeubelen goed schoon te houden?

Het voordeel van het gebruik van steigerhout is dat de planken al een leven achter de rug hebben, namelijk in de bouw. En dat heeft ervoor gezorgd dat het hout al door de weersinvloeden een soort beschermlaagje heeft gekregen. Het is feitelijk op een natuurlijke manier geïmpregneerd. En dat betekent dat je de steigerhouten tuinmeubelen heel gemakkelijk kunt schoonhouden. Simpel met een doekje en wat water, meer is er niet nodig. Door de natuurlijke beschermlaag zijn ze ook bestand tegen het weer. Als er een flinke regenbui is geweest zal het hout weer gemakkelijk opdrogen. Het enige waar je aan hoeft te denken, is dat je de kussens binnen moet halen.

Steigerhouten tuinmeubelen voor ieder ruimte en ieder budget

Steigerhouten tuinmeubelen hebben eigenlijk alleen maar voordelen. Je kunt de meubels helemaal aanpassen aan de grootte van je tuin of balkon. En het is eenvoudig in onderhoud, waardoor je extra lang kunt genieten van je meubels. Daarnaast is het betaalbaar hout. Zo kun je ook met een kleiner budget van steigerhouten tuinmeubelen genieten. Met een aparte behandeling van een olie naar keuze geef je je steigerhouten tuinmeubelen daarnaast een extra mooie uitstraling en geniet je nog extra van een fijne zomeravond in je loungeset of aan een mooie barset, compleet met hoge barkrukken.