tuin veilig maken voor kinderen

Als je kinderen hebt, wil je natuurlijk dat zij zich overal in en rondom het huis veilig voelen. Is jouw tuin nog niet bepaald kindvriendelijk? Dan is het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Zeker als jouw kinderen graag in de tuin zijn, is het van belang dat je dit zo veilig mogelijk voor hen maakt. Je wilt tenslotte niet dat tijdens het klimmen en klauteren iets vervelends gebeurt met je kinderen. Hoe je jouw tuin veilig kunt maken? Wij zetten wat handige tips op een rij!

Kies voor veilige speeltoestellen

Heb je flink wat ruimte in je tuin? Dan kan het natuurlijk leuk zijn als je wat speelgelegenheid creëert voor de kinderen. Dit kun je doen door één of meerdere speeltoestellen te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een klimrek, schommel, glijbaan of trampoline. Heb je al speeltoestellen in je tuin staan? Kijk dan eens goed of deze nog wel veilig zijn om te gebruiken. Als je bijvoorbeeld een trampoline in de tuin hebt maar bijvoorbeeld de randen beschadigd zijn, is het niet altijd even veilig om deze te blijven gebruiken. In dit geval kun je dit simpel oplossen door nieuwe trampoline randen aan te schaffen. Alles voor de veiligheid van je kinderen!

Zachte ondergrond

Als je de ruimte hebt om speeltoestellen te plaatsen in de tuin, is het uiteraard ook van belang dat je zorgt voor een goede, zachte ondergrond. Er kan tenslotte altijd ets gebeuren in de tuin. Als jij geen zachte ondergrond hebt, kan dit ertoe leiden dat je kinderen hard kunnen vallen. Met behulp van een zachte ondergrond voorkom je dat jouw kinderen veel pijn hebben als ze vallen. Bij een zachte ondergrond zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan rubberen tegels.

Zorg voor schaduwplekken

Zijn jouw kinderen dol op buitenspelen? Grote kans dat ze dan veel tijd doorbrengen in de tuin. Dat is natuurlijk heerlijk om te zien, maar het is ook oppassen. Als het warm weer is, is de kans namelijk groot dat de kinderen in de volle zon zitten te spelen. En dit kan ertoe leiden dat zij sneller verbranden, wat uiteraard niet fijn is. Om de huid van jouw kinderen te beschermen, is het daarom verstandig om te zorgen voor schaduwplekken in de tuin. Zo zijn ze niet de hele tijd in de volle zon, maar kunnen ze ook zo nu en dan even lekker in de schaduw zijn. Schaduwplekken in de tuin creëren kun je doen met behulp van zonwering of parasols. Denk hier dus zeker goed over na!

Veilige planten en bloemen

Kinderen, het liefst raken ze alles aan en willen ze alles proeven. Dat is niet altijd even goed, zo ook in de tuin. Niet alle planten zijn namelijk altijd even veilig voor kinderen. Als je jouw tuin veilig wilt maken voor kinderen, is het daarom belangrijk om hier goed rekening mee te houden. Koop dus alleen veilige planten en bloemen en doe hier vooraf research naar. Er zijn namelijk ook giftige planten die ervoor kunnen zorgen dat jouw kind ziek wordt. Dit moet je natuurlijk te allen tijde zien te voorkomen. Koop dus alleen veilige bloemen en planten, zodat je ervan verzekerd bent dat het geen kwaad kan. Als je het lastig vindt om de juiste bloemen en planten te kopen, laat je dan vooral adviseren door een specialist op dit gebied.

Met behulp van deze bovenstaande tips kun jij ervoor zorgen dat jouw tuin een veilige plek wordt voor jouw kinderen. En dit is fijn, want op deze manier kunnen jouw kinderen ongestoord veel uurtjes in de tuin gaan doorbrengen!