lucht

Wanneer je last hebt van tocht in de woning, dan kan dit vervelende gevolgen hebben. De tocht zorgt niet alleen voor een vervelend korte termijn gevoel, maar kan ook op de lange termijn gevolgen hebben. De tocht is namelijk niet goed voor het menselijk lichaam en kan al snel een stijve nek of verkrampte spieren tot gevolg hebben. Het is dan ook taak om de koude luchtstroom in de woning zo snel mogelijk op te sporen. In deze blog geven we je dan ook enkele tips die je hierbij kunnen helpen!

Opsporen

Het opsporen van een koude luchtstroom is redelijk goed te doen, maar soms zit er wel een addertje onder het gras. Dit komt met name omdat de koude luchtstroom niet per se van buiten hoeft te komen. De koude luchtstroom ontstaat door drukverschillen en deze kunnen ook tussen twee ruimtes binnen de eigen woning ontstaan. Hierdoor kan de koude luchtstroom woonkamer ontstaan door een drukverschil tussen de woonkamer en bijvoorbeeld de keuken! Je kunt de luchtstroom opsporen door met een kaars door de woning te lopen. Wanneer je op verschillende plekken in de woning stopt met lopen kun je de richting van de tocht volgen. Dit doe je door in tegengestelde richting te bewegen  van waar de brandende kaars zich naartoe beweegt. Doe dit totdat je de bron van de tocht hebt gevonden!

Tocht verhelpen

De tocht verhelpen is een klus die je zelf kunt doen, maar in veel gevallen beter kunt uitbesteden. Dit komt doordat het verwijderen van de tocht een klus is die met uiterste precisie dient te gebeuren. Als er een klein stukje van de klus fout gaat, dan zal het probleem niet opgelost worden. De tocht wordt namelijk over het algemeen het beste verholpen door kieren, scheurtjes of naden in de woning te dichten. Wanneer dit niet 100% goed gebeurt zal de wind nog steeds door deze kieren, scheurtjes en naden de woning binnendringen!