tuinhuis maken

In een tuin kun je enorm veel kanten op. Je kunt er voor kiezen om een zwembad in de tuin aan te leggen, maar je kunt er ook gewoon een grasveld aanleggen. Voor veel mensen is het essentieel om een tuinhuisje in de tuin te hebben. Dit zorgt er namelijk voor dat je een grote opbergruimte hebt, waar je bijvoorbeeld tuingereedschappen kwijt kunt. Je kunt er voor kiezen om een prefab tuinhuis te kopen, maar je kunt er ook een zelf maken. Let er wel op dat je het hout achteraf altijd bewerkt met kleurloze beits. Dit maakt het hout vele malen sterker! In dit blogbericht geven we je tips over het maken van je eigen tuinhuisje

Waar begin je?

Het is altijd belangrijk om in eerste instantie te bedenken wat je precies wilt aan je tuinhuisje. Het kan zijn dat je een kleine opbergruimte wilt maken, maar het kan ook zijn dat je hem wilt gebruiken als een tweede woonkamer. In dit geval dien je het tuinhuisje veel groter te maken met ook nog eens veel elektrische aansluitingen. Als je hier geen kennis van hebt, kan het lastig worden om hem zelf te maken.

Een bouwtekening volgen

Als je een tuinhuisje helemaal zelf wilt gaan maken van hout, kun je het beste een bouwtekening volgen. Zo weet je namelijk zeker dat je geen stappen overslaat. Heb je er bijvoorbeeld al aan gedacht dat je het tuinhuisje ook in moet smeren met buitenbeits? Zo zorg je er namelijk voor dat het hout vele malen langer mee gaat. Ook is het nodig om een sterke fundering aan te leggen, zodat het tuinhuisje niet zomaar van plek kan veranderen. Een bouwtekening helpt je met al deze stappen. Er wordt namelijk kinderlijk eenvoudig uitgelegd welke materialen je nodig hebt en welke stappen je moet ondernemen. Als je de bouwtekening volgt, ga je stap voor stap naar het einddoel werken. Als je eenmaal alle stappen hebt gehad, heb je je eigen tuinhuisje staan!

Ben jij er klaar voor om een eigen tuinhuisje te maken? Dan mag een goede beits niet ontbreken. Ga naar Beitz.nl voor de beste beits voor je eigen tuinhuisje!

De bouw van het tuinhuisje

Als je gaat beginnen met het bouwen van je tuinhuis, is het belangrijk dat je de juiste plek hebt gevonden in de tuin. Vervolgens begin je met het aanleggen van de fundering. Het is belangrijk dat het tuinhuisje op een stevige ondergrond komt te staan. Als je namelijk geen sterke fundering hebt, kan het huisje gaan verschuiven. Als de fundering eenmaal ligt, dien je al snel kabels naar het huisje aan te leggen. Voor onder andere stroom of water is het belangrijk dat je deze direct aanlegt. Nu kun je de kabels namelijk nog goed wegwerken in het huisje. Vervolgens kun je de muren en het dak van het huisje gaan bouwen. Als je hier eenmaal aan begonnen bent, zal de bouw erg snel vorderen!

De indeling van het huisje

Heb je het huisje af? Dan kun je beginnen met de indeling. Als je hem hebt gemaakt voor opslag, kun je al snel alle spullen in het huisje gaan leggen. Daarnaast kun je ook altijd een leuke zithoek creƫren!