badkamer-schoonmaaktips

Ben je op zoek naar de meest handige schoonmaaktips om de diverse ruimtes in jouw woning zonder al te veel inspanning grondig schoon te krijgen? Niet zomaar handige schoonmaaktips van amateurniveau, maar echt professionele schoonmaaktips? Dan moet je zeker even doorlezen. Met het onderstaande huis schoonmaken stappenplan en onze professionele schoonmaaktips maak jij de belangrijkste ruimten in jouw woning snel, effectief en hygiënisch schoon!

1. Schoonmaaktips voor de badkamer

schoonmaaktips-voor-de-badkamer

Een van de belangrijkste ruimten in een huis schoonmaken stappenplan is natuurlijk de badkamer. Dit is een ruimte die snel vies wordt en waar, als er niet goed schoongemaakt wordt, bacteriën en schimmels zich snel kunnen vermenigvuldigen en je snel last hebt van kalkaanslag. Een van de beste schoonmaaktips voor de badkamer is kalkaanslag en vuil verwijderen met witte azijn. Laat de witte azijn 1 minuten intrekken op de vloer en in de muren. Daarna kun je alle vuil, troep, kalk en bacteriën er met een doekje afvegen en glimt de badkamer weer als vanouds. Ook de kop van de douche kun je op deze manier goed reinigen. Knoop hierbij een zakje met witte azijn rond de douchekop en laat deze enkele uren zitten. Daarna spoel je de douche door en klaar is Kees!

2. Schoonmaaktips voor de wc

Een van de betere schoonmaaktips voor de wc is een emmer met een allesreiniger gebruiken. Begin met het toilet zelf. Voor de wc randen en pot gebruik je een aparte doek. Vergeet niet om de toiletvloer ook mee te nemen, omdat zich daar vaak de meeste bacteriën en viezigheid ophopen. Onder de schoonmaaktips voor de wc hoort ook op een slimme manier de wc pot ontkalken. Doe en ontkalkingsmiddel in een plantenspuit en spuit dit in de wc pot, ook onder de randen. Na enkele uren intrekken kun je de wc doorspoelen en is de kalk weg.

3. De keuken reinigen en vetvrij maken

professionele-schoonmaaktips

Een belangrijke stap in het huis schoonmaken stappenplan is natuurlijk ook de keuken. Zo kun je met en paar druppels olijfolie vieze vingerafdrukken uit de keuken verwijderen. Voor ernstige vetvlekken kun je het beste een doek met schoonmaakazijn gebruiken om de muren en eventueel tegels op de vloer schoon te maken. Mix het azijn naar behoefte met water en reinig hiermee ook de afzuigkap, het fornuis en het keukenblad.