aanslag-badkamertegels-verwijderen

Je badkamertegels schoonmaken is niet meteen iets waar je naar uit kijkt. Vaak moet je schrobben en schuren en krijg je die vervelende aanslag nog niet weg. De aanslag badkamertegels verwijderen hoeft gelukkig niet altijd zo moeilijk te zijn. Je moet gewoon weten hoe je het moet aanpakken. Heb je hulp nodig?

Tip 1: Azijn maakt schoonmaken zoveel makkelijker

Wil je je badkamertegels schoonmaken en opnieuw genieten van een ligbad dat proper is? Dan hoef je niet naar de winkel te lopen om de duurste producten te kopen, want de aanslag badkamertegels verwijderen lukt al aardig met azijn. En het fijne is dat iedereen het in zijn kast staan heeft. Bovendien kost azijn twee keer niets.

Als je je tegels met azijn wilt schoonmaken meng dan 50% schoonmaakazijn met 50% water voor het beste effect. Gebruik een spons en dop dit in het sopje. Ga over je tegels en laat dit 15 minuutjes intrekken. Spoel het daarna goed af met een spons en water.

badkamertegels-schoonmaken

Tip 2: Schitterende tegels met glansspoelmiddel

Wil je graag een ligbad dat glanst? Gebruik dan glansspoelmiddel voor op de tegels. Nadat je de tegels schoongemaakt hebt met azijn neem je een emmer met heet water en doe je hierbij een klein scheurtje glansspoelmiddel. Met een doekje wrijf je dit mengsel op je tegels en je zal zien dat ze letterlijk zullen schitteren!

badkamer-schoonmaaktips

Tip 3: Ook drogen is belangrijk

Wanneer je op zoek gaat naar badkamer schoonmaaktips is niet alleen de manier van schoonmaken belangrijk, maar ook de manier waarop je de tegels nadien droogt. Je tegels kan je best niet te lang nat laten, omdat er anders kalk en schimmels kunnen ontstaan. Dep je badkamertegels nadien dus droog en doe dit ook wanneer je net uit je douche of bad komt. Een andere manier om je tegels voldoende droog te krijgen is met behulp van een trekker.

glansspoelmiddel-voor-op-de-tegels

Tip 4: Groene zeep en baking soda als hulpmiddel

Is het je niet gelukt om je tegels schoon te maken met azijn? Dan kan je een sopje maken van groene zeep en baking soda. Meng 1 eetlepel groene zeep met 4 eetlepels baking soda en schuur hiermee je tegels schoon.