zwarte badkamer

De zwarte badkamer trend is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en nog steeds zien we dat veel mensen kiezen voor veel zwart in de badkamer. Door dit te doen, krijgt je badkamer namelijk meteen een stijlvolle uitstraling die doet denken aan de inrichting van een hotel… iets wat erg goed past bij een badkamer.

Zwart gebruikt in vloer, wanden en zelfs in de accessoires

Voor wanden en vloeren werd al langer de kleur zwart gekozen voor de badkamer, maar we zien nu ook een toename van zwart sanitair en accessoires zoals zelfs een zwarte wc borstel. Het geeft de badkamer een moderne uitstraling en vooral bij badkamers met veel (natuurlijk) licht ziet dit er erg stijlvol uit. Echter kun je door zwart op de juiste manier te gebruiken ook een kleinere badkamer restylen en deze er prachtig uit laten zien.

Zwart kan voor verschillende uitstralingen zorgen in je badkamer

Zwart kun je op allerlei manieren doorvoeren in je badkamer. Wil je een stoere uitstraling? Ga dan voor matzwart sanitair, want deze geven de ruimte een industriële look. Nog een reden om voor deze kleur te kiezen, is dat vuil minder goed zichtbaar is op donkere kleuren. Op witte tegels zie je alles, van stof tot kalkaanslag. Zeker in de badkamer heb je graag een fris gevoel, en daar is zwart uitermate geschikt voor. 

Experimenteer met zwart en kijk wat het doet in jouw badkamer

Je kunt natuurlijk ook meteen wat grotere objecten in de badkamer vervangen door zwarte, zoals het badkamermeubel, de regendouche of de radiator. Voor al deze objecten zijn er tegenwoordig zwarte exemplaren te vinden. In een kleine badkamer neemt een groot, donker oppervlak optisch vaak veel plaats in, waardoor de ruimte kleiner lijkt dan die in werkelijkheid is. Voorkom dit door donkere objecten te combineren met bijvoorbeeld glas.

Zwarte elementen in de vorm van accessoires

Wil je niet direct je hele badkamer zwart maken, maar ben je wel benieuwd hoe die kleur het in jouw badkamer doet, dan kun je beginnen met het toevoegen van zwarte elementen in de vorm van accessoires. Plaats een zwarte toiletrolhouder, kies donkere handdoekhaakjes of ga juist voor een zwarte pedaalemmer of wc-borstel. Wil je toch wat verder gaan, wissel je kraan dan eens voor een zwarte, dit geeft de ruimte meteen een ander gevoel.

Schilder een muur donker als je niet te veel wilt verbouwen

Heb je geen zin in een verbouwing, maar wil je wel meegaan met de trend? Schilder dan bijvoorbeeld een muur in een donkere tint. Hierdoor krijgt de ruimte direct een hele andere uitstraling. Met minimale moeite en kosten creëert je op die manier een echte eyecatcher. 

Combineren werkt goed

Een geheel zwarte badkamer is mogelijk, maar zeker als er niet voldoende lichtinval is kan het dan al snel erg donker worden. Met name kleine badkamers zullen dan aanvoelen. Gelukkig is de kleur erg eenvoudig te combineren met andere kleuren en materialen, deze past bijna overal bij. De meest logische keuze om te combineren met zwart is het tegenovergestelde: wit! Het contrast tussen de kleuren is namelijk heel erg gedurfd, maar de mogelijkheden zijn daardoor juist eindeloos. Combineer een zwarte vloer met een witte muur of andersom, of gebruik twee kleuren tegels door elkaar heen.