zolder-tips

De zolder is een ruimte in huis waarvan je misschien niet altijd weet wat je ermee moet doen. Maar je kunt er heel veel moois van maken op het moment dat je er wat tijd en moeite in steekt. Een van de eerste dingen die je kunt doen, is mooie raamdecoratie plaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor houten jaloezieën. Hiermee creëer je sfeer op de zolderkamer en kun je ook zorgen voor mooie lichtinval op de zolder. Vooral wanneer je hier een leuke slaapkamer of zelfs een logeerkamer van wilt maken is het leuk om je te verdiepen in de mogelijkheden van raamdecoratie.

1: Luxe houten jaloezieën met veel voordelen

Goede raamdecoratie zoals houten jaloezieën heeft heel wat voordelen. Zo zorgt het in de eerste plaats voor zonwering. Als de zon aan het einde van de dag nog op het zolderraam staat is het fijn om gebruik te kunnen maken van goede raamdecoratie. Hiermee zorg je ervoor dat de warmte uit de zolderkamer blijft. Een tweede reden voor raamdecoratie is dat het zorgt voor de nodige energiebesparing. Wist je dat goede raamdecoratie ook de verkleuring van meubels tegengaat? Zo gaat de zolderruimte lang mee en kun je er een hele mooie en stijlvolle ruimte van maken. 

2: Stoere look? Ga voor shutters

Wanneer je een zolderkamer wilt creëren met een robuuste en stoere look kun je kiezen voor mooie shutters. Shutters lijken op het eerste gezicht op jaloezieën, maar er zijn wel degelijk verschillen. Zo zijn shutters altijd van hout gemaakt, terwijl jaloezieën ook van andere materialen zijn gemaakt, zoals aluminium. Daarnaast zitten de lamellen van shutters vast aan een brede ladderband. Bij houten jaloezieën is dit vaak een dun koord. Shutters zijn niet alleen mooi, maar ook enorm praktisch! En het is heel goed mogelijk om deze eenvoudig en snel te bestellen. 

3: Rolgordijnen in allerlei soorten en maten

Een andere optie is de keuze voor rolgordijnen. Deze zijn er in allerlei soorten en maten en ook heel veel neutrale kleuren. Hiermee creëer je precies de zolderruimte waar je altijd al van gedroomd hebt. Ontdek de vele mogelijkheden die je hebt met raamdecoratie en ervaar zelf de vele voordelen. Je creëert veel sfeer met mooie raamdecoratie: de ruimte is helemaal af! Je kunt de raamdecoratie gemakkelijk en snel online bestellen. Het wordt snel thuisbezorgd! Bestel de raamdecoratie op maat om er zeker van te zijn dat de jaloezieën, shutters of rolgordijnen perfect passen.