massief-houten-meubels

Of je nu een nieuwe woning hebt of je bestaande huis opnieuw wilt inrichten; er moeten een boel keuzes gemaakt worden en dit is niet voor iedereen even makkelijk. Je kunt er voor kiezen om naar een meubelboulevard te gaan, maar heb je weleens overwogen om een bezoek te brengen aan een meubelmakerij?

Duurzaam en betaalbaar

Als je kiest voor een meubel dat van massief hout gemaakt is door een echte vakman, haal je een kwalitatief hoogstandje in huis dat je hele leven meegaat. Massief hout is een duurzaam, natuurlijk materiaal waarmee zeer uiteenlopende meubelstukken worden gemaakt. Grote, sterke boekenkasten, landelijke eettafels waaraan je met het hele gezin kunt zitten, smalle side tables voor in de gang en slimme tv-meubels zijn maar een kleine greep uit het assortiment. Bij een meubelmakerij kun je je wensen bespreken zodat alle meubelstukken op maat gemaakt worden en bij je thuis bezorgd worden. En hiervoor betaal je echt niet veel meer dan de prijs voor meubels die je in de winkels tegenkomt. 

Eigen ontwerp

Buiten het feit dat je zelf in de hand hebt hoe breed, hoog en diep je meubel wordt, beslis je ook welke details er allemaal verwerkt worden in je meubel. Wil je bijvoorbeeld een mooie, smalle buffetkast met een paar extra laden waarop komgrepen bevestigd zijn? Moet er een sierlijke lijst om de top van het meubel of wil je juist een strakke afwerking zonder al te veel poespas? Jij mag het zeggen, want dit meubel is uniek en speciaal voor jou op maat gemaakt. Het meubel zal geheel tot zijn recht komen in jouw huis en je hoeft dus geen genoegen te nemen met minder. Je ontwerpt zelf een meubel waar je voor de rest van je leven verliefd op blijft.

Puntjes op de i 

Massief hout is te kleuren met beits zodat het hout en de nerven zichtbaar blijven. De meubelmaker geeft je verschillende kleuropties en vraagt of het daarna gelakt moet worden of behandeld moet worden met was. Als je voor de eerste optie kiest heb je verder geen onderhoud meer aan je meubel, maar bij de tweede optie behandel je ieder jaar je meubel opnieuw met een beetje boenwas zodat het hout weer die prachtige, zachte glans krijgt en het weer goed beschermd is tegen oppervlakkig vuil. Wil je liever een geschilderd meubel? Bij een meubelmakerij kun je uit alle trendkleuren kiezen, maar ook de pastels en natuurtinten zijn uiteraard mogelijk.