zomerse-slaapkamer

Ben je een liefhebber van moderne kunst? Dan kan het haast niet anders, of je laat moderne kunst in je interieur terugkomen om jouw passie te accentueren. Het toevoegen van eigentijdse kunstelementen in je woning kun je op tal van manieren door. Enkele handige methoden voor moderne kunst in je interieur zijn het gebruik van licht effecten in je interieur en het creëren van een verrassende en zomerse slaapkamer. Maar hoe doe je dat precies? In dit artikel lees je de beste tips om op een slimme en efficiënte manier moderne kunstelementen met jouw woonstijl te combineren, zodat je goed opvalt!

Ga voor een vrolijke, zomerse slaapkamer

Door gebruik te maken van slimme licht effecten in je interieur kun je een zomerse slaapkamer creëren waar het heerlijk toeven is. De beste manier om licht effecten in je interieur te creëren, is door moderne, eigentijdse spotjes te kopen. Kies hierbij voor energiezuinige LED-lampen, bijvoorbeeld in kleuren als lichtgroen, roze, blauw of wit. Een combinatie van kleuren geeft ook een kunstzinnig effect. Naast leuke spotjes in je slaapkamer, kun je met een modernistische lamp – die gebruikt kan worden als basisverlichting – ook op een subtiele manier moderne kunst in je interieur brengen.

zomerse-slaapkamer

Zorg voor minimaal één eigentijds kunstwerk

Naast licht en kleuren kan een slaapkamer met moderne kunst in je interieur niet zonder minimaal één stoer modern kunstwerk. Kies bijvoorbeeld voor en stoer modernistisch schilderij of een stoere fotocollage. Natuurlijk kun je ook, als je zelf kunstzinnig bent, eigen werk gebruiken om je slaapkamer extra sfeer te geven. Naast een kunstwerk is het slim om te kiezen voor een grote eigentijdse klok aan de muur. Zo maak je je slaapkamer nog weer een stuk moderner.

Met behang kun je een hoop sfeer creëren

Uiteraard kan een moderne kunst in je interieur inbrengen niet zonder passend behang. Tegenwoordig zijn er bij speciaalzaken in behang tal van futuristische, kleuren en stilistisch hypermoderne behangsoorten te krijgen, die je slaapkamer direct omtoveren in een kunstzinnige ruimte. Schrik hierbij niet teug voor felle, primaire kleuren. Want juist felle kleuren als rood, blauw, geel of groen maken je slaapkamer direct modern. Ook het gebruik van contrasterende kleuren zorgt voor een moderne look en feeling, bijvoorbeeld zwart en wit of geel en rood.