slaapkamer-zomer

De zomermaanden breken weer aan. En dat betekent natuurlijk: lekker genieten van het mooie weer. In de tuin, maar ook in huis vraagt het lekkere weer om maatregelen om goed de zomer in te gaan. Ook de slaapkamer kun je goed voorbereiden op de zomer die gaat komen. Maar hoe ontwerp je een nieuw slaapkamer interieur dat klaar is voor de warme tijd die eraan komt? En wat kan een hemel bed in dit opzicht voor jou betekenen? De tips in dit artikel helpen je de juiste richting op, om je slaapkamer voor te bereiden op de heerlijke zonnige maanden die momenteel voor de deur staan!

Het begint allemaal met een comfortabel bed

Hét belangrijkste meubelstuk in elke slaapkamer is natuurlijk het bed. Wil je jezelf goed voorsorteren op de lekkere zomer die voor de boeg ligt? Dan mag een lekker liggend en comfortabel hemelbed niet in jouw slaapkamer ontbreken! Een hemel bed heeft namelijk veel voordelen te bieden! Een hemel bed is lekker ruim, maar ook heerlijk fris en voorzien van een uitstekend matras. Dat betekent dus dat je op en hemel bed heerlijk tot rust komt en optimaal kunt genieten van je nachtrust. Los daarvan is een goed hemel bed ook ideaal voor de zomer. Een hemelbed zorgt ervoor dat er een hoop extra romantiek in de slaapkamer komt en je closer met je partner wordt!

Maak alles goed schoon

Een nieuw slaapkamer interieur kun je ook bereiken door alles in de slaapkamer grondig te reinigen, vlak voordat het zomerseizoen losbarst. De gordijnen, het beddengoed en de kussens moeten de was in, zodat deze lekker fris ruiken en helemaal fris zijn voor de zomermaanden. Lucht ook de kamer goed door en zorg voor een frisse en aangename geur in de slaapkamer. Ook kun je ervoor kiezen om de wanden van een nieuw laagje frisse verf te voorzien. En, als je geld hebt: zorg ervoor dat het in de hete zomer ook fris en koel in de slaapkamer is. Daarvoor kun je een goede airco installeren.

Zorg voor zachte en lichte kleuren

Een fijne slaapkamer in de zomermaanden ziet er vooral licht en zacht gekleurd uit. Een zwarte of bruine slaapkamer is qua kleur helemaal uit de mode. Niet alleen omdat dit droevige en lelijke kleuren zijn, maar ook vanwege hun ruimtelijke feeling: donkergekleurde slaapkamers lijken kleiner dan ze in werkelijk zijn. Kies daarom voor licht en natuurlijk kleuren, zoals wit, lichtgrijs, geel of oranje. Je zult merken dat de sfeer in je slaapkamer beter wordt en je tegelijk ook beter slaapt!