woonkamer inrichten

Ben je toe aan een nieuw interieur in je huidige huis of heb je net de sleutel gekregen van je nieuwe huis? Dan is het handig om te weten hoe je je huis het beste inricht. Wat voor stijl past bij mij? Welk budget wil ik eraan besteden? En welke ruimte is het belangrijkste? In deze blog geven we je een aantal tips voor het inrichten van je huis. 

Welke ruimtes

Bedenk welke ruimtes je wilt inrichten en waar de ruimtes voor dienen. Bepaal vervolgens hoe je je ruimtes gaat indelen en wat je hierin zou willen aanpassen. Moet er meer ruimte gemaakt worden en dien je een muur te verwijderen of is alleen een likje verf voldoende? Bepaal welke sfeer je wilt creƫren in de ruimte en pas hier de kleuren en je meubels op aan.

Plattegrond

Het is vaak lastig om vooraf te zien hoe je ruimte er ongeveer uit komt te zien wanneer je verschillende kleuren en meubels combineert. Maak daarom een plattegrond en een moodboard. Hiermee maak je jouw wensen visueel en spreekt het meer tot de verbeelding.

De inrichting

Wanneer je weet hoe je ruimtes eruit komen te zien begint het inrichten van je huis. Begin bij de basis zoals de muren, vloeren en kozijnen. Op basis van je plattegrond en moodboard kun je op zoek naar de juiste meubelen. Hierbij is het belangrijk om een budget te bepalen zodat je kunt prioriteren welke meubels je als eerst wilt kopen. Begin bijvoorbeeld met de basismeubelen zodat je later de ruimte verder kunt stylen. Je hoeft namelijk niet alles in een keer te kopen. 

Laat je adviseren in een van de 13 sfeervolle woonwinkels van de Bommel Meubelen door professionele interieurstylisten. Tip: plan een gratis interieuradviesgesprek in om samen met een stylist jouw woonwensen uit te werken.