ruimte-groter-laten-lijken

Een kamer groter laten lijken klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Je geniet natuurlijk het liefste van een loftwoning stijl, met een hoge muren effect en volgens de laatst interieurtrends van 2021. Om je hierin op weg te helpen, lees je hier een aantal handige tips waarmee je een kamer direct groter kunt laten lijken. Kleine ruimtes zijn daarnaast ook nog eens gemakkelijker te decoreren, gemakkelijker schoon te houden en gemakkelijker te organiseren.

Maak korte metten met rommel in een ruimte

Een kamer groter laten lijken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Maak korte metten met rommel in een ruimte. Er is niets waardoor een kleine ruimte krap aanvoelt dan te veel objecten. Kies er bijvoorbeeld voor om bepaalde spullen uit het zicht te houden, georganiseerd achter deuren, tafelrokken of op planken. Met alles netjes gerangschikt en uit het zicht, zal de ruimte die in het zicht is geordend en open aanvoelen.

Kies er daarnaast ook voor om meubels uit looppaden te houden. Hierdoor open je de ruimte en voelt deze groter aan. Je kunt er ook voor kiezen om compacte meubelstukken zoals een poef, een armloze open stoel of een lage tafel te plaatsen in neutrale kleuren en strakke vormen. Hierdoor ben je ook meteen een stapje dichterbij naar die ene geweldige loftwoning.

kamer-optich-groter

Zachte kleuren en lichte tinten zijn een van de vele interieurtrends van 2021

Koele en lichte kleuren zorgen ervoor dat de ruimte open en luchtig aanvoelt. Het mooiste van allemaal? Dit is een van de trends die dit jaar het beeld domineren. Met lichte kleuren zorg je direct voor een hoge muren effect. Gebruik een monochroom kleurenschema om dit resultaat nog beter te behalen. Koele kleuren geven een kleine kamer een meer open uitstraling. Is het voor jou iets duidelijker geworden hoe je een kamer groter kunt laten lijken? Wacht dan niet langer en pas vandaag nog deze tips toe in je interieur.