een-persoons-stoel

Veel mensen vinden een zetel kopen lastig. Je geeft er doorgaans een flink bedrag aan uit en wilt dus in één keer een goede keuze maken. Hoe doe je dat? Met deze tips gaat het zeker lukken.

Zetel kopen: het formaat

In een kleine ruimte moet de zetel niet te groot zijn, omdat je anders geen bewegingsruimte overhoudt. Een te kleine zetel in een grote ruimte is ook niet mooi, want dan valt de zetel volledig weg in het interieur. Weet je niet welk formaat zetel geschikt is voor jouw salon? Dan is het handig om de maten van jouw nieuwe zetel met tape aan te geven op de vloer. Je ziet dan in één oogopslag hoeveel ruimte de zetel inneemt.

De kleur van de zetel

Je kunt met de kleur van de zetel een statement maken. Een zetel in een opvallende kleur zal zeker een eyecatcher zijn in de ruimte. Het is echter handiger om voor een neutrale kleur te kiezen. Een zwarte, grijze of beige zetel past in ieder interieur. Je kunt met plaids en kussens in frisse kleuren de zetel een accent geven. Op die manier kun je de zetel makkelijk aanpassen aan je interieur en gaat de kleur nooit vervelen.

Let op het materiaal van de zetel

Omdat je de zetel lang mooi wilt houden, is het ook belangrijk om te letten op het materiaal waar de zetel van gemaakt is. De kwaliteit van het materiaal bepaalt grotendeels de levensduur van de zetel. Een stof van mindere kwaliteit zal sneller slijten dan een zetel die van hoogwaardig materiaal is gemaakt. Heb je kinderen? Dan zijn vlekken vaak niet te voorkomen. Kies in dat geval voor een materiaal zoals leer dat je eenvoudig kunt reinigen.

Kies voor comfort

Het allerbelangrijkste bij een zetel kopen is uiteindelijk het comfort van de zetel. Kies voor een zetel die qua zithoogte en diepte goed past bij jouw lichaamsbouw en houding. Het is altijd aan te raden om een zetel in de winkel uit te proberen zodat je zeker weet dat deze perfect is voor jou.