raamfolie

Als de zomer dit jaar net zo warm wordt als vorig jaar, dan mogen we onze borst wel nat maken. Natuurlijk is het heerlijk genieten als het zonnetje hoog aan de hemel staat. Maar het nadeel is dat je huis na een aantal warme dagen ook enorm opgewarmd is. En die warmte krijg je er niet zomaar uit. Met als gevolg, een woning die aanvoelt als een sauna. Hoe kun je je woning tijdens warme zomerse dagen nou koeler houden? En zijn daar ook goedkope oplossingen voor?

Warmtewerende raamfolie tegen warmte in huis

Natuurlijk denken we bij warmte in huis of op kantoor gelijk aan een airco. Dat werkt als de beste! Maar het nadeel is dat niet alleen de aanschafprijs van een airco hoog is, maar ook de kosten om je airco te laten draaien. Je blijft dus eigenlijk maar geld investeren om je huis koel te houden. In deze tijd waar bijna ieder huishouden goed naar zijn of haar uitgaven kijkt, is de aanschaf van een airco niet meer de meest voor de hand liggende keuze. Ze zijn simpelweg erg duur en erg milieuvriendelijk zijn ze ook niet. Beter zoek je dus naar een duurzame oplossing met een lagere prijs. Warmtewerende raamfolie bijvoorbeeld!

Hoe werkt zonwerende raamfolie?

Warmtewerende raamfolie wordt ook wel zonwerende folie genoemd. Het is een folie dat je op je ramen aanbrengt. En dit folie heeft de eigenschappen om warmte van de zon deels te blokken. Je huis blijft hierdoor koeler! Maar dat is niet het enige… Het raamfolie bevat ook een UV-filter. Hierdoor blijven jouw meubels, je vloerbedekking, kussentjes en andere accessoires in je interieur mooi van kleur. Ze verkleuren dus niet door het zonlicht. En dat is natuurlijk een fijne bijkomstigheid. En wees niet bang dat je met het zonwerende raamfolie niet meer naar buiten kunt kijken, of dat je geen daglicht meer binnenkrijgt, want dat is niet zo. Je kunt gewoon door het folie naar buiten kijken en het daglicht komt gewoon door het folie heen naar binnen.

Wat kost zonwerend raamfolie voor thuis?

De prijs van zonwerende raamfolie hangt natuurlijk van meerdere factoren af. Zo is de prijs in eerste instantie natuurlijk afhankelijk van het formaat dat je wilt aanschaffen. Ook is de prijs van statisch zonwerende raamfolie duurder dan zelfklevende. De hoogte van de prijs hangt ook af van het type folie dat je voor je ramen wilt kopen. Koop je spiegelfolie? Of ga je voor een zonwerende raamfolie met een tintje in het blauw, grijs of zwart? Het goedkoopste warmtewerende raamfolie kost ongeveer 6 euro per meter. Een stuk voordeliger dus, dan de aanschaf van een airco. Meer informatie over warmte werende folies, tintfolies en spiegelfolies vind je bij Plakfoliewebshop. Op deze site kun je ook folie bestellen zodat je komende zomer met een gerust hart de zomer tegemoet kunt zien.