loft-inrichten

Wonen in een loft is de afgelopen jaren in Nederland steeds populairder geworden. Een groeiend aantal mensen kiest voor een loftwoning kopen. Wat is het verschil tussen een loft en een studio? Hoe ziet een woning met lof indeling er eigenlijk uit? En waarom is een loft appartement of een woning kopen zo in trek?

loft-appartement-kopen

Wat is een loftwoning voor type huis?

Het meest typerende aan een loft indeling is dat lofts bestaan uit één ruimte, waarbij alles onderling verbonden is. In de loft is meestal een zogenoemde vide ingebouwd. Een video is een open plek in huis waarbij meerdere verdiepingen zichtbaar zijn. Er wordt een deel van het plafond van de begane grond weggehaald, zodat er een hoge en open ruimte in huis ontstaat. Vaak is er in de vide ook een trap te zien, die de verdiepingen met elkaar verbindt, maar dat hoeft niet per se. Lofts lijken op studio’s, maar er is een verschil tussen loft en studio: studio’s zijn namelijk veel kleiner dan lofts. Houdt rekening met dit verschil als je een écht loft appartement kopen wilt.

loft-inrichten

De meest voorkomende soorten loftwoningen

Als je kiest voor wonen in een loft, heb je de keuze uit tal van soorten lofts. Uit welke typen kun je kiezen als je een loftwoning kopen wilt of deze zelf wilt gaan bouwen? In de eerste plaats is een moderne loft met een badkamer op de vide en een trap in de open ruimte een populaire variant. Het leuke van dit moderne type loft is dat je vanuit bad of vanuit de douche naar de begane grond kunt kijken, waar natuurlijk een comfortabel bankstel staat of waar zich de open keuken bevindt. Een tweede veelvoorkomende variant loft is de loft in de stijl van een fabriekshal. Deze kan gebouwd worden in een vroegere fabriekshal, maar ook nieuw ontworpen worden in dezelfde stijl. Beide hebben ze een moderne look.

loft-indeling

Je loft inrichten op een industriële manier doe je door veel gebruikt te maken van metalen, betonnen en houten elementen. Als je kiest voor een loft appartement kopen dan kun je je loft natuurlijk ook op andere manieren helemaal inrichten zoals jij dat wenst. Denk aan strakke en stoere meubels, een lekkere grote hoekbank, een keuken met kookeiland of zelfs het regelen van je eigen sloten. Ten slotte is een loft inrichten in romantische stijl een veelgekozen optie. Een loft indeling maak je romantisch, door goed te letten op het kleurgebruik: rood, roze en lichte kleuren als geel doen het goed als je een loft op een romantische manier inricht.