De tafel, of dat nu een eettafel of salontafel is, is een veelgebruikt meubel waarvan elk huishouden er wel eentje heeft staan. Aan een tafel worden verhalen gedeeld, emoties getoond, heerlijke gerechten gegeten en spelletjes gespeeld. Met andere woorden: een tafel is hét middelpunt waar iedereen samenkomt. Daarom verdient dit meubel wat ons van Wonenwebsite betreft de nodige aandacht. In dit artikel nemen we je mee in de wereld van mangohout en vertellen we wat deze wereld te bieden heeft op het gebied van tafels. Want hoewel mangohouten tafels op het eerste oog eenvoudig kunnen lijken, schuilt er een mooi verhaal achter deze houtsoort. Wij vertellen waarom het hart van de kamer uit deze houtsoort zou moeten bestaan en waarom je vandaag nog een zwarte ronde eettafel of een van de andere modellen zou moeten aanschaffen.

Duurzame keuze

Het klimaat is een hot topic op dit moment. Met z’n allen proberen we ons steentje bij te dragen om zo de wereld een stukje minder te belasten. Daarom worden er steeds vaker duurzame keuzes gemaakt. Een meubel van mangohout past helemaal in dat straatje. Mangohout is namelijk een restproduct en daarom een duurzame houtsoort. Mangobomen worden niet geplant voor het hout, maar voor de vrucht. Zonder vrucht zou er dus ook geen mangohout zijn. De meubelindustrie geeft als het ware een tweede leven aan het hout dat er toch al is. Mede daardoor is mangohout betaalbaar. Maar dat is niet terug te zien aan de kwaliteit. Het is namelijk een hardhoutsoort en daardoor enorm sterk. Gebruikssporen zul je daarom niet snel krijgen. 

Sfeer in een handomdraai

Aangezien een tafel het centrale punt in de ruimte vormt wil je wel dat het een smaakvol geheel vormt. Neem je een tafel van mangohout, bijvoorbeeld een zwarte eettafel met ovaal blad, dan ben je daar in ieder geval van verzekerd. Het robuuste warme mangohout brengt namelijk veel sfeer met zich mee. Een paar stijlvolle eetkamerstoelen eraan en je bent klaar. Is zwart en ovaal niet helemaal jouw ding? Geen probleem! Mangohouten tafels zijn ook verkrijgbaar met naturel blad en in ronde en rechthoekige vorm.