hoeveel zonnepanelen heb je nodig

Zonnepanelen kunnen veel geld opleveren. Door vermeden stroomkosten en verkregen subsidies zijn zonnepanelen een investering die je binnen mum van tijd terugverdient.. Maar als de keuze voor zonnepanelen gemaakt is, zijn er nog een aantal praktische vragen die beantwoord moeten worden. Bijvoorbeeld, hoeveel panelen zijn in jouw geval de beste keus? 

Waarom zonnepanelen rendabel zijn

Zonnepanelen zijn een behoorlijke investering, vaak van duizenden euro’s. Toch is het een goede investering. Hoe dat kan? Door vermeden stroomkosten, subsidies en terugleververgoedingen. Om te beginnen de vermeden stroomkosten. Zonder zonnepanelen betaal je per periode een energierekening. Dit kan behoorlijk in de boeken lopen. Door zelf energie op te wekken, zal deze kostenpost verminderen. Hoe meer je dekt door middel van eigen opwek, des te lager zal je energierekening zijn. Door alles zelf op te wekken, is het in theorie zelfs mogelijk om alle energiekosten te dekken. Een flinke besparing dus!

De overheid wil dat we verduurzamen om zo klaar te zijn voor de toekomst. Daarom bestaan er subsidies om ondernemers te stimuleren deze stap te maken. Voorbeelden hiervan zijn de KIA en EIA voor kleinverbruikers en de SDE++ voor grootverbruikers. De waarde van de SDE++ kan serieuze bedragen aannemen, afhankelijk van jouw project. Wat vaststaat is dat het nog een extra hulp is om jouw zonnepanelenproject rendabel te maken.

Naast de inkomsten die je genereert door SDE++ inkomsten, krijg je ook een vergoeding voor het terugleveren van energie. Eigenlijk verkoop je jouw duurzame zonne-energie aan het elektriciteitsbedrijf op het moment dat je die zelf niet nodig hebt. Het bedrag dat je hiervoor krijgt is de terugleververgoeding. Dit geldbedrag helpt om jouw installatie nog rendabeler te maken en zo tot terugverdientijden van gemiddeld 7 jaar te komen!

Samengevat

Hoeveel zonnepanelen voor jou optimaal zijn, hangt dus erg af van jouw situatie. Met name jouw verbruik, de locatie van je pand en de grootte van het dak zijn belangrijke variabelen in deze berekening. Graag helpen wij jou vrijblijvend bij deze stap, om jou zo een weloverwogen keuze te laten maken. Benieuwd wat Zonnestroom Nederland voor jou kan betekenen? Kijk eens op onze site of vraag een gratis adviesrapport-op-maat aan!