tips-bij-het-leggen-van-laminaat

Kies je voor laminaat of toch voor een gietvloer? Heb je al eens een interieurwinkel bezocht en opgemerkt hoe beide vloeren mooi staan bij die prachtige bank? Diy laminaat leggen is niet moeilijk wanneer je je houdt aan onderstaande tips bij het leggen van laminaat. De vraag “hoe leg ik laminaat” is hiermee duidelijk beantwoord. Lees je mee voor het diy laminaat leggen in tien stappen?

Lees de handleiding

Meestal is er niet zoveel verschil tussen de merken, maar toch doe je er goed aan om de instructies van jouw fabrikant aandachtig te lezen.

Koop dat tikkeltje extra

Hou er rekening mee dat je steeds zaagverlies hebt. Koop dus 10 % extra. Ongeopend overschot kan je meestal terugbrengen.

Kies voor de juiste richting

Denk goed na welk resultaat je beoogt. Heb je een smalle ruimte die je optisch breder wil maken? Leg je laminaat dan in de breedte. Wil je daarentegen je ruimte langer maken, leg je planken dan in de lengte. “Hoe leg ik laminaat?”, het is een belangrijke vraag.

Laat je laminaat wennen aan je kamer

Het is aangeraden om je laminaat te laten acclimatiseren, minstens 48 uur. Leg de pakken hiervoor (in de verpakking) kruislings op elkaar in het midden van je ruimte.

Ondervloer is belangrijk

Laminaat is dun. Daarom is een ondervloer belangrijk. Die zorgt voor warmte- en geluidsisolatie en maakt het lopen aangenamer.

Ga aan de slag met het juiste gereedschap

Bij de tips bij het leggen van laminaat mag het juiste gereedschap zeker niet ontbreken.

Verzorg je ondervloer

Je ondervloer moet goed op zijn plaats blijven. Plak daarom de naden goed af met tape.

Neem je laminaat onder de loep

Onderwerp elke plank aan een grondige inspectie vooraleer je die legt. Er kan altijd een plank met fabricagefout tussen zitten.

Leg niet tot tegen de muur

Begin in een hoek en hou steeds 1 cm afstand van de muur, zo kom je niet in de problemen wanneer je vloer uitzet. Spleetjes kan je wegwerken met een plint.

Leg je laminaat in wildverband

Zorg ervoor dat de naden verspringen. Zo creƫer je een mooi patroon.

Klaar? Tijd om naar de interieurwinkel te gaan om die mooie bank te kopen voor bij je laminaat. Of toch voor bij je gietvloer?