raamdecoratie

Het vinden van de juiste gordijnen voor uw huis kan een uitdaging zijn. Er zijn tal van mogelijkheden: verticale jaloezieën, vouwgordijnen, plisségordijnen, zonneschermen en natuurlijk klassieke stoffen gordijnen. Welke optie past het best bij u?

Klassieke stoffen gordijnen

Stoffen gordijnen bepalen de sfeer in een kamer en als u de voorkeur geeft aan tijdloze gordijnen, bent u niet de enige. Gordijnen kunnen op vele manieren worden gecombineerd. U kunt bijvoorbeeld dunne gordijnen die licht doorlaten combineren met dikke gordijnen of verduisteringsgordijnen voor ’s nachts.

Rolgordijnen en vouwgordijnen

Rolgordijnen en vouwgordijnen zijn een andere populaire oplossing voor ramen. Beide soorten privacyschermen zijn praktisch en betaalbaar. Rolgordijnen worden het meest gebruikt in slaapkamers omdat ze verkrijgbaar zijn als verduisteringsgordijnen. Vouwgordijnen kunnen niet in de lengte of breedte worden ingekort, terwijl u rolgordijnen meestal wel in de breedte kunt inkorten, maar niet in de lengte. Zorg er daarom voor dat uw nieuwe rolgordijnen of vouwgordijnen goed passen bij de afmetingen van uw ramen.

Jaloezieën

Jaloezieën van ilumio.nl zijn bijzonder geschikt voor kleinere ramen. De lamellen kunnen praktisch worden gekanteld om de lichtinval aan te passen. Met een lamellen snijder kunt u aluminium jaloezieën gemakkelijk inkorten, zowel in de lengte als in de breedte. De jaloezieën kunnen worden opgehangen met de meegeleverde beugels.

Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn tijdloos en praktisch. Ze passen zowel op normale ramen als op ramen die tot de vloer reiken. Plisségordijnen kunnen ook iets doen wat andere gordijnen niet kunnen. De meeste plisségordijnen kunnen van boven naar beneden worden versteld, zodat ze ook in het midden van het raam kunnen worden geplaatst. Daardoor zijn ze optimaal tegen de zon beschermd en laten ze toch natuurlijk licht door. Ze zijn ook nuttig als u zich alleen maar wilt beschermen tegen nieuwsgierige blikken. Plisségordijnen kunnen in de breedte worden ingekort.