kies voor een eettafel van steigerhout

Nog meer dan een bank of salontafel, is de eettafel het hart van je woonkamer. De eettafel is de plek waar je je dag start met een lekker ontbijtje, en waar je ‘s avonds met z’n allen samenkomt voor het eten. Daarom is het belangrijk dat jouw eettafel een mooie, comfortabele plek is waar je gezellig kunt zitten. Een steigerhouten tafel is daarom een echte aanrader. Steigerhout staat mooi in de tuin, maar weet ook binnenshuis als blikvanger te stralen. Geen andere houtsoort heeft dezelfde robuuste uitstraling. In dit artikel geven we je inspiratie over steigerhouten tafels. Ga jij je eettafel vervangen? Lees dan snel verder!

Wat is steigerhout?

Steigerhout is vurenhout dat jarenlang op bouwsteigers dienst heeft gedaan. Op deze steigers heeft het de verweerde grijze kleur gekregen waardoor het zo’n populaire houtsoort is geworden. Steigerhout heeft geleefd, en dat kun je zien. Dat maakt het een echte sfeerbrenger. Daarbij is steigerhout een duurzaam recycleproduct, dat nu als meubel een tweede leven heeft gekregen. Steigerhouten eettafels zijn er in alle soorten en maten. Je kunt kiezen voor ronde, vierhoekige en zelfs ovale tafels.

Zet steigerhout in de tuin

Zoals je misschien al wel weet, doet steigerhout het ook buiten bijzonder goed. Een tafel, loungebank of zelfs een buitenkeuken van steigerhout staat prachtig in je tuin en zal je buitenleven verrijken. Met een bar en bijpassende krukken is het mogelijk om met vrienden en familie heerlijk na te borrelen in eigen tuin. Het mooie van steigerhouten meubelen is dat een gespecialiseerde meubelmaker zoals Vanlonden.com van alles op maat kan maken. Heb jij een bijzonder idee of een specifieke wens? Dan kun je bij een gespecialiseerde meubelmaker je hart ophalen.

Je woonkamer inrichten met steigerhout

Wat voor tafel van steigerhout jij in jouw woonkamer wilt zetten, is natuurlijk afhankelijk van de ruimte die je tot je beschikking hebt. Is jouw woonkamer aan de kleinere kant? Aan een ronde tafel eet je gezellig, en je bespaart ook nog eens ruimte. Heb je liever een model met hoeken? Ook die worden van steigerhout gemaakt. Als je eenmaal een steigerhouten eettafel in huis hebt gehaald, dan wil je natuurlijk dat die bij de rest van je interieur past. Gelukkig zijn de mogelijkheden van steigerhout eindeloos: er zijn mooie steigerhouten kasten, salontafels en zelfs planteneilanden, kisten en dressoirs. Met steigerhout geef jij je woonkamer een stijlvolle, industriële tint. Met welke steigerhouten meubels richt jij je huis in?