Wat te doen nadat je een huis hebt gekocht

Gefeliciteerd! Je hebt een nieuw huis gekocht! Nu begint het echte werk. Voordat je dozen gaat inpakken en een verhuisbedrijf inhuurt, moet je een lijst maken van wat er moet gebeuren voordat je gaat verhuizen. Als je gefocust blijft op de prioriteiten, ben je binnen de kortste keren gesetteld en geniet je van je nieuwe huis. Als je een nieuw huis hebt gekocht, moet je een aantal stappen op het gebied van huisbeveiliging, nutsvoorzieningen, inspectie en schoonmaak ondernemen. Wij helpen je daarbij!

Maak een checklist

Zorg dat je al je taken opschrijft om je te helpen bij te houden wat er moet gebeuren. De checklist moet betrekking hebben op huisbeveiliging, de beste manier om het nieuwe huis schoon te maken voordat je er intrekt, inspecties, etc. Hierna kun je overgaan tot het kopen van essentiële items voor je nieuwe huis.

Veiligheid van het huis, veiligheidscontroles en vervangingen

Een van de eerste taken is ervoor te zorgen dat het huis veilig is voor indringers van buitenaf. Tegenwoordig is het opzetten van een doe-het-zelf beveiligingssysteem eenvoudig gezien alle slimme beveiligingstechnologie die beschikbaar is. Het is een goed idee om de sloten te vervangen, omdat het moeilijk is om te weten hoeveel exemplaren van die sleutels er rondzweven. Je kunt slimme sloten overwegen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over sleutels. En dan zijn er nog de bedreigingen binnenshuis die een rol spelen bij de veiligheid, zoals koolmonoxide en brand. Met een beetje onderzoek kun je jerichten op de beste locaties in huis om een ​​koolmonoxidemelder en rookmelders te installeren.

Het huis voorbereiden met een grote schoonmaak

Een nieuw huis ziet er misschien schoon uit, maar het kan nog steeds baat hebben bij een grote schoonmaak van boven naar beneden. Door je nieuwe huis schoon te maken voordat je erin gaat wonen, verwijder je verborgen vuil en stof en ongedierte. Bovendien is het veel gemakkelijker schoon te maken voordat je al die dozen uitpakt en meubels gaat verplaatsen.

Opslag en organisatie

Je kunt niet voor altijd uit dozen leven en dus moeten ze uitgepakt worden. Terwijl je uitpakt, heb je de kans om de rommel meteen weg te gooien, dus het is belangrijk om opslag- en organisatie oplossingen klaar te hebben. Door deze oplossingen te implementeren, kun je ruimte besparen, wat het schoonmaken veel gemakkelijker kan maken.

Inspectie

Het rapport dat door jou is opgesteld, is een prima startpunt om te beslissen welke projecten meteen aandacht nodig hebben. Gebruik daarnaast je eigen oordeel. Geef het huis zelf een grondige inspectie om te bepalen wat wanneer moet worden aangepakt. Met behulp van een paar eenvoudige doe-het-zelf-inspectie tools kun je mogelijk problemen met muren, sanitair en meer vaststellen zonder een professional.

dit moet je doen nadat je een huis hebt gekocht

Energie

Je wilt niet schrikken van je eerste energierekening, dus een van de eerste dingen die je moet doen, is je nieuwe woning een energie-audit geven. Of je nu iemand inhuurt of het zelf doet, dit zal je helpen om knelpunten in de verwarmings- en koelsysteem en andere nutsvoorzieningen te identificeren en deze te verhelpen. 

Nieuwe producten voor huiseigenaren

Er is geen gebrek aan dingen die je zou kunnen kopen voor je nieuwe huis. Het is een lijst die vrij snel lang en erg duur kan worden. De sleutel hier is om je te concentreren op wat je nodig hebt. Gebruik deze lijst als richtlijn en weet wat je moet vermijden.