verwarmings installateur

Oud, knus, maar koud 

Je komt ze nog wel eens tegen, van die hele oude knusse woningen die een bepaalde charme uitstralen. Vaak is de vorige bewoner van het huis nog een ouderwetse man of vrouw, meestal van een hoge leeftijd. Wat hij of zij achterlaat is een huis waar nog veel aan gedaan moet worden. Een woning die normaal gesproken in al die jaren wel drie keer gerenoveerd had kunnen worden. Maar wat niet is gedaan. Op het platteland kom je dit soort tochtige huisjes nog wel eens tegen. De boel werd verwarmd met een gaskachel of een open haard. Het kan dus zijn dat bepaalde voorzieningen in het huis nodig aan vervanging toe zijn. Meestal is de cv-ketel een van die zaken. Soms ontbreekt deze geheel en een andere keer stamt het ding nog uit de tijd vóór de millenniumwisseling. Een nieuwe verwarming laten aanleggen in je zojuist gekochte huis is geen overbodige luxe. Een open haard is funest voor je binnenklimaat en brandgevaarlijk. Het is een stuk veiliger met een goed werkende cv-ketel en tegenwoordig zijn zulke ketels een stuk zuiniger. Dat is met de gasprijzen anno 2022 ook erg fijn om te weten en zo ga je dat ook ervaren.


Overlaten aan de verwarmings installateur 

Tenzij je zelf in de branche zit, is het altijd beter om de cv-ketel te laten installeren door een erkende verwarmings installateur. Al helemaal als ook alle verwarmingsbuizen en de radiatoren moeten worden aangelegd. Een monsterklus die alleen een professional in het vak in een keer goed aanlegt. Zonder lekken of andere toestanden die een inbreuk zijn op je woongenot. Het warmtecomfort in huis wordt bepaald door de juiste afstemming tussen de cv-ketel en de radiatoren en, als je deze wilt, de vloerverwarming. Het aanleggen van verwarming is een behoorlijk specialistische klus waarbij veel komt kijken. Er mag niets misgaan met de gasleiding. Niet tijdens het aanleggen en ook niet wanneer deze in gebruik wordt genomen door jou als bewoner. Één vonkje en je lekke gasleiding reduceert het isolatievermogen van je huis in een klap tot nul… Dus geen risico’s nemen door het zelf te willen doen.

Een compleet verwarmings advies 

Niets is fijner dan direct over warm water te beschikken wanneer je onder de douche stapt of de kraan van je bad opendraait. Met de winter in aantocht wil je een warme en daardoor knus aanvoelende woonkamer. Het is de plek waar je tot rust komt.
Iedere woning is anders en daarom zal de verwarmings installateur eerst graag de woning willen zien voordat hij een advies op maat uitbrengt. Hij kan je alles vertellen over de mogelijkheden van (duurzaam) verwarmen, vloerverwarming, designradiatoren en welk type boiler je het beste gebruikt in jouw gezinssituatie. Je budget is natuurlijk de allesbepalende factor. Natuurlijk scheelt het als je er financieel al warmpjes bijzit, maar besef dat het laten aanleggen van een verwarming door een erkende installateur een investering is in je (oude) woning die zich weer dubbel en dwars terugbetaalt.